Taller: Mindfulness (atenció plena)

Divendres, 13 de novembre de 2015 a les 19.00 h

Mindfulness en la meditació Budista es tradueix també com a presa de consciència o Atenció Plena. És la presència atenta i reflexiva a allò que suceeix en el moment present d’una manera activa, sense valorar ni jutjar allò que es percep en cada moment.

En la seva aplicació terapèutica pretén que les sensacions corporals, les emocions i els sentiments no s’evitin ni s’ignorin, sinó que es puguin integrar hamoniosament.

La pràctica de l’Atenció Plena és fàcil d’aprendre, a través d’exercicis molt senzills que ajuden a viure la vida quotidiana amb més consciència i plenitud.

Des de la dècada dels 90 s’està investigant científicament i s’ha  comprovat la seva eficàcia en problemes d’ansietat i de depressió. (Jon Kabat-Zinn).

Actualment, investigadors del Grup d’emocions socials de la Universitat del Nordest (Northeasten University) i especialistes de la Universitat de Harvard (EEUU) han dut a terme un estudi centrat en els beneficis socials i interpersonals de la meditació, com també en el seu impacte en la compassió envers altres persones. La investigació, publicada en la Revista Psychogical Science (Ciència Psicològica), va demostrar que la pràctica de la meditació, encara que sigui per períodes breus,  fa que les persones actuïn de manera més altruïsta i compassiva

 

Dins dels actes de la Festa Major de Sant Martí

 

 

Organitza: Associació de dones Pla de les Bruixes

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:17