CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Agenda > Cinema infantil: El Petit Príncep

Cinema infantil: El Petit Príncep

Dia i hora: dissabte 05/11/2016 a les 19:00

Lloc: L'Ateneu Torrellenc

Organitza: Ateneu Torellenc

 Per motius aliens a l'Ateneu la pel·lícula serà en castellà.

 

Preu: 3 euros (socis) i 5 euros (general)

 

 

La pel·lícula

El film El Petit Príncep és una història centrada en una nena, obsessionada pel llibre de Saint-Exupéry, que viu amb la seva mare a una casa nova. La mare li imposa un horari de deures molt estricte, però la nena s'escapa de casa i es troba amb un veí, un vellet molt simpàtic, que li explica la història de la trobada d'un nen i un aviador al mig del desert. La nena acabarà adonant-se'n que el seu veí no és altre que l'aviador d'El Petit Príncep.

Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry, l'autor d'El Petit Príncep, va néixer el 1900 a Lió. Va deixar els seus estudis universitaris per fer de pilot a la companyia Latécoère (la futura Aéropostal). Es dedicava a cobrir una de les principals rutes de l'època: la que portava el correu de França a Amèrica passant pel Sàhara Espanyol, el Senegal i el Brasil (era l'única ruta viable, a l'època, perquè els avions no tenien molta autonomia de vol). En diverses ocasions va tenir problemes i el seu avió va caure al bell mig del Sàhara. Més tard va treballar com a pilot de curses i com a reporter. Va morir durant la II Guerra Mundial, quan feia un vol de reconeixement sobre la França ocupada: no queda clar si va ser abatut o es va suïcidar. Entre les seves obres més destacades, a més a més del Petit Príncep, hi hauríem d'afegir els seus llibres sobre aviació, com Vol de nit o Correu del Sud.

Un nou llibre

Tot coincidint amb el llançament de la pel·lícula, Lunwerg Editores publica El Principito. Enciclopedia ilustrada. Aquesta obra es presenta com un homenatge al famós llibre en què s'explica el procés d'elaboració de l'obra, els esbossos, la història dels personatges, l'anàlisi dels paisatges... A més a més, en aquesta enciclopèdia es posa al descobert tot l'univers de Saint-Exupéry, la seva biografia, els seus orígens, el seu amor per l'aviació...

Els crítics

El Petit Príncep té molts seguidors. Però també és un dels llibres que té detractors més implacables. No sol faltar a cap de les llistes de les obres més odiades. A internet trobem opinions contundents en contra seu. Sovint es repeteix la valoració com "una llauna". En un blog de literatura podem llegir: el "sobrevalorat" Petit Príncep, "és útil perquè serveix per conquerir membres del sexe oposat, especialment aquells que segueixen pensant que Paulo Coelho és el súmmum de la literatura". De ben segur que els autors d'aquests comentaris no aniran al cinema a veure la pel·lícula.

Arxivat a: Altres
Cartell de la pel·lícula 'El Petit Príncep' - Ateneu Torrellenc 2016
Cartell de la pel·lícula 'El Petit Príncep' - Ateneu Torrellenc 2016
Darrera actualització d’aquest contingut: 08/04/2021 a les 14:10h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona