CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Agenda > Havaneres amb el grup Havana Xica

Havaneres amb el grup Havana Xica

Dia i hora: diumenge 29/01/2017 a les 18:30

Lloc: L'Ateneu Torrellenc

Hi haurà rom cremat a càrrec dels Tres Tombs de Torrelles.

 

Durant el segle XIX moltes famílies de Vilanova i la Geltrú emigraven a Cuba per tal de  “fer les Amèriques”.  L´Havana, Matanzas, Cárdenas i Cienfuegos varen ésser els principals destins. Molts d´ells, amb importants Fortunes, tornaren a la seva vila nadiua, invertint el seu capital en edificis, propietats, indústries i obres benèfiques o ciutadanes. Degut a aquesta petja dels  “indianos”, Vilanova fou coneguda com L'Havana Xica.

Havana Xica es va formar l'any 2000, fruit d'en Gregori, cantant provinent del món de l'espectacle i excomponent d'altres grups d'havaneres, amb la unió de dues guitarres i veus procedents de la música de ball, amb la col·laboració d'una acordeonista membre de l´OCAB. L'havana Xica té un estil clàssic però a la vegada melòdic, que li dóna a l'havanera una harmonia diferent, amb un repertori variat, combinant havaneres amb balsets, cançons que asseguren una audició molt agradable.

Arxivat a: Altres
Grup d'havaneres Havana Xica
Grup d'havaneres Havana Xica
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/03/2021 a les 11:31h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona