CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Agenda > Conferència: Sobirania alimentària

Conferència: Sobirania alimentària

Dia i hora: dimecres 15/02/2017 a les 19:15

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Els productes que mengem venen de fora amb un sistema poc sostenible. A càrrec de Gustavo Duch Guillot.

 

Sobirania alimentària és el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària. Una estratègia que vol trencar amb les polítiques agrícoles neoliberals imposades per l’Organització Mundial del Comerç, el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional.

El concepte de sobirania alimentària va ser promogut pel moviment internacional camperol La Via Campesina l'any 1996 a Roma en el marc de la Cimera Mundial de l'Alimentació de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació iAgricultura (FAO). En l'actualitat el concepte de sobirania alimentària és assumit per un ampli ventall de moviments socials (dones, consumidors, immigrants, pescadors...). La màxima expressió de la internacionalització i de l'assumpció d'aquest concepte per una gran diversitat de col·lectius d'arreu del món va ser la trobada que va tenir lloc a Sélingué (Mali), del 23 al 27 de febrer del 2007, amb el nom de Fòrum per la Sobirania Alimentària i que va reunir a centenars d'activistes de tot el món que van discutir i proposar estratègies per tal d'avançar en la defensa del dret a la sobirania alimentària.

 

 

Gustavo Duch Guillot (1965, Barcelona) llicenciat en Veterinària i Postgrau en Direcció d'Empreses. La seva major empresa ha estat la de col·laborar en la construcció d'un espai per a acostar-se a la realitat rural dels països del Sud, Veterinaris sense Fronteres fundada fa 23anys, i de la qual ha estat el seu director des de 1991 fins al 2009. També, en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament, ha estat membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana d'ONGD i President d'AGORA Nordsud.

En els últims 7 anys col·labora estretament amb els moviments i campanyes relacionades amb la lluita per la Sobirania Alimentària dels Pobles. Ha estat membre de la Junta Directiva de la Plataforma Rural, col·labora amb les activitats de La Via Camperola i amb campanyes com No et mengis el món o Som lo que Sembrem

Col·labora en diferents mitjans de premsa escrita com El Periódico de Catalunya, Público, La Jornada de México, Galicia Hoxe i El Correo Vasco.

Arxivat a: Altres
Sobirania alimentària
Sobirania alimentària
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2020 a les 13:38h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona