Cinefòrum: Gandhi, de Richard Attenborough

Dijous, 14 de setembre de 2017 a les 18.15 h

A càrrec de Toni Pérez.

 

Data d'estrena: 23 de març de 1983 (3h 10min)
Dirigida per: Richard Attenborough
Repartiment: Ben Kingsley, Edward Fox, Martin Sheen, entre d'altres.
Gènere: Històric, Biografía
País: Gran Bretanya, India

 

 

Gandhi

La pel·lícula obre amb el dia en què Mahatma Gandhi és assassinat i el seu posterior funeral, al qual van acudir multitud de persones de tota l'Índia, així com diversos mandataris de la resta del món. En aquest moment de dol, i de record cap a la figura del pacifista indi, un flashback porta l'espectador a conèixer millor la seva vida des de la seva joventut.

A la fi del segle XIX, un jove Gandhi és tret d'un tren a Sud-àfrica pel simple fet de ser indi, tot i que havia comprat el seu bitllet. Aquest fet fa que iniciï una protesta pacífica pels drets dels indis al país. Tot i ser detingut diverses vegades, segueix persistint en els seus objectius pacifistes a la seva tornada a l'Índia. La massacre manada per part dels britànics a Amritsar genera una forta pressió al país en contra dels colons i un sentiment d'independència generalitzat.

Després d'obtenir l'Índia la seva independència, els problemes segueixen vigents amb les diferències entre hindús i musulmans. Gandhi es declara en vaga de fam fins que les picabaralles entre els dos cessin. La proclamació del Pakistan, que es deslliga de l'Índia, porta a la negativa de Gandhi, que va veure que no era el camí per arribar a un acord. Tot i tractar d'aconseguir la pau entre les dues nacions, els seus intents no funcionen, arribant la pel·lícula al punt de partida, on Gandhi és assassinat.

Guanyadora de 8 premis Oscar inclosos els de Millor Pel·lícula, Millor Director (Richard Attenborough) i Millor Actor (Sir Ben Kingsley).

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:31