CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Agenda > Teatre: Puig i Cadafalch, un croquis

Teatre: Puig i Cadafalch, un croquis

Dia i hora: dissabte 03/03/2018 a les 22:00

Lloc: L'Ateneu Torrellenc

Organitza: Ateneu Torrellenc

La Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya ha iniciat el curs 2017-18 amb una nova co-producció, juntament amb Teatre Obligatori, centrada en la figura de l’arquitecte i polític Josep Puig i Cadafalch. L’espectacle teatral titulat, “Puig i Cadafalch. Un croquis”, dirigit per Marc Rosich, es va estrenar el 30 de setembre a Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Emmarcada en l’Any Puig i Cadafalch, l’obra està protagonitzada per l’actor Sergi Mateu, que en forma de monòleg dramàtic, construeix fragments de les memòries de l’arquitecte i una selecció dels seus discursos més famosos. És la nova proposta d’aquest curs per a ser programada als teatres d’ateneus de la XTAC.

 

SINOPSI:

A “Puig i Cadafalch, un croquis” es pretén apropar la figura humana de l’arquitecte i polític en la forma d’un monòleg dramàtic construït a partir de fragments de les seves memòries i d’una selecció dels seus discursos més famosos.

El prestigiós actor Sergi Mateu es posa en la pell d’una de les figures cabdals de la nostra història en un espectacle que, lluny de ser una visió enciclopèdica del personatge, pretén bastir un croquis de la seva figura. Un apropament més aviat expressionista a la seva persona, de manera que a partir dels seus pensaments més íntims es puguin oferir les quatre pinzellades clau que dibuixen la seva personalitat. Tot, per entendre la importància de les seves idees dins el seu moment històric, en el període convuls que va de finals del segle XIX fins a mitjans segle XX, després de la Guerra Civil, però també per subratllar la modernitat i l’actualitat del seu pensament, sobretot en defensa d’una cultura catalana universal i deslligada d’encaixos de supeditació a Espanya.

 

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Marc Rosich Intèrpret: Sergi Mateu

Escenografia i il·luminació: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Espai sonor: Josep Sánchez-Rico

Vestuari i caracterització: Núria Llunell

Ajudant direcció: Jordi Andújar

Producció executiva: Íngrid Marín

Cap tècnic: Pau Plana

Coproducció: Federació d’Ateneus de Catalunya, XTAC i Teatre Obligatori

Agraïments: Jordi Bosch, Facundo Linares, Isaias Fanlo, Sants Teatre del Centre, Rafató Teatre, i Lluïsos de Gràcia (residència).

 

Amb el suport de l?Institut Català d?Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Altres
Programa de l'espectacle 'Puig i Cadafalch' - Ateneu 2018
Programa de l'espectacle 'Puig i Cadafalch' - Ateneu 2018
Programa de l'espectacle 'Puig i Cadafalch' - Ateneu 2018
Programa de l'espectacle 'Puig i Cadafalch' - Ateneu 2018
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 13:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona