CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura infantil 'Intrèpids Lectors': Murs, d'Agustín Fernández

Club de lectura infantil 'Intrèpids Lectors': Murs, d'Agustín Fernández

Dia i hora: dilluns 12/03/2018 a les 17:30

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec d'Inés Sentañes

 

Murs

L’Helena i el Joel són dos amics inseparables. Però, un dia, passa alguna cosa estranya: l’alegria desapareix dels carrers, i s’escampen la por i l’odi. Llavors, la gent de la banda alta de la ciutat construeix un mur que tanca els barris de la part baixa, i l’Helena i el Joel queden cadascú en un cantó. Però ells no accepten que ningú els separi, i se les empesquen per mantenir viva l’amistat que els uneix.

 

Agustín Fernández Paz (Vilalba, Galícia, 1947 – Vigo, 12 de juliol de 2016) va ser un escriptor gallec, llicenciat en Ciències de l'educació. Va treballar com a professor d'EGB en diferents centres i posteriorment com a professor de Llengua i Literatura Gallega a l'IES Os Rosais 2 de Vigo fins a la seva prejubilació en 2008, any que va guanyar el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.

Entre 1988 i 1990 va ser membre del Gabinet d'Estudis per a la Reforma Educativa, de la Conselleria d'Educació i Ordenació Universitària, formant part de l'equip de Llengua que va preparar els Dissenys Curriculars per a les etapes de Primària i Secundària. De 1990 a 1995, va treballar com Coordinador Docent del Gallec. Era membre de la Ponència de Llengua del Consell de la Cultura Gallega i assessor del Programa Sol, de la Fundació Germán Sánchez Ruipérez. Codirigeix, també, la Col·lecció Merlín de literatura infantil i juvenil. Preocupat per la renovació pedagògica, va ser membre fundador dels col·lectius Avantar i Nova Escola Galega i va participar en l'elaboració de nombrosos materials didàctics com les sèries Nobelos de Papel (per a l'ensenyament globalitzat en gallec en el cicle inicial), !Ámote, mundo! (per a l'àrea d'experiències), "Canles", "Labia" i "O noso Galego/Lingua Galega" para diferents nivells escolars. Fou autor de llibres de text i d'obres de literatura infantil i juvenil, i membre del Consell de la Cultura Gallega.

Arxivat a: Altres
murs
murs
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 13:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona