CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura de còmics 'L'ocell del temps': Transmetropolitan, de Warren Ellis i Darick Robertson

Club de lectura de còmics 'L'ocell del temps': Transmetropolitan, de Warren Ellis i Darick Robertson

Dia i hora: dimarts 10/04/2018 a les 19:00

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec de Cristina Plaza.

 

 

Transmetropolitan

Estem en una gran metropolis d'un indeterminat futur. Spider Jerusalem és un periodista que després d'arribar a la fama fa cinc anys va abandonar la ciutat per viure aïllat a la muntanya. Ara es veu obligat a tornar a la ciutat i tornar a treballar, encarregant-se de una columna d'opinió setmanal en un diari, on parla de diferents temes d'actualitat social. La sèrie gira al voltant del procés d'investigació i documentació que Spider realitza sobre cada tema, que ens serveix per conèixer la societat en la qual es mou el protagonista, alhora que anem coneixent una mica millor al personatge i alguns detalls del seu passat. Perquè Spider Jerusalem és un periodista molt peculiar: gairebé sempre de mal humor, antisocial, malparlat, addicte a tot tipus de drogues i notablement irascible, no dubta a utilitzar tota mena de trucs i males passades (i fins i tot una mica d'agressió física, quan és necessari) per arribar fins al fons d'una investigació. Tot i que Spider és el protagonista absolut de la sèrie, compta amb el contrapunt dels seus ajudants (una noia al principi, després dos) que l'acompanyen en la seva feina, assistint primer amb sorpresa i més tard amb complicitat als seus gens ortodoxos mètodes i entaulant fins i tot certa relació d'amistat amb ell, encara que cap d'ells ho reconeixeria.

 

 

Warren Ellis (16 de febrer de 1968, Essex, Anglaterra) és un guionista de còmics, però també ha escrit novel·les, ha col·laborat en videojocs i creat guions per a televisió. En general, la carrera d'Ellis s'ha mogut entre el corrent principal del còmic de superherois i la creació de petites sèries limitades d'històries independents, amb el primer (i l'últim) que se li passa pel cap, però sempre amb la crítica, la sàtira i la ciència-ficció com a grans protagonistes. La seva especialitat és la mescla de crítica sociocultural, tecnologia i ciència-ficció.

 

 

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Transmetropolitan' de Warren Ellis
Portada del llibre 'Transmetropolitan' de Warren Ellis
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 13:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona