CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura de còmics ‘L’ocell del temps’: Yoko Tsuno. El trio de l'estrany, de Roger Leloup

Club de lectura de còmics ‘L’ocell del temps’: Yoko Tsuno. El trio de l'estrany, de Roger Leloup

Dia i hora: dimarts 12/06/2018 a les 19:00

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec de Cristina Plaza

 

 

Yoko Tsuno és una sèrie de còmics del belga Roger Leloup publicada originàriament a la revista Spirou a partir de 1970. Recopilada posteriorment en vint àlbums, la sèrie narra la aventures del personatge homònim, una enginyera elèctrica d'origen japonès, amb els seus amics Vicy i Pol.

Vic Video i Pol Pitron, regidor i càmera de televisió respectivament, s'associen amb una jove japonesa, enginyera electrònica i resident a Europa cridada Yoko Tsuno para realitzar un documental d'espeleologia recorrent un riu subterrani. Aquest serà el causant de la trobada inesperada amb una civilització extraterrestre procedent del llunyà i moribund planeta Vinea que durant mil.lennis ha habitat sota la superfície del món. Els vineanos són molt semblats als humans estalvi pel seu tez azulada i la seva superior tecnologia. Yoko, Vic i Pol entaularan amistat amb Khany i la petita Poky i s'enfrontaran al malvat Karpan. Aquesta serà la primera de les extraordinàries aventures que viurà el grup d'amics que s´anomenaran a si mateixos "el trio del cas estrany".

 

 

Roger Leloup és un guionista i dibuixant de còmics belga nascut el 17 de novembre de 1933 a Verviers. Va fer els seus estudis d'art decoratiu i disseny publicitari en els instituts St Luc de Verviers i de Liège. El 1950 va ser assistent de Jacques Martin (per al acolorit i els fons d'Alix) i el 1953 va entrar en els estudis Hergé per col·laborar en les aventures de Tintin.

Ha treballat amb altres autors, com Francis, per a qui va dibuixar els fons de les "Aventures de M. Bouffu" i "Els pensadors de Rodin". Ha col·laborat també amb Peyo en Jack i Célestin i els Barrufets. El mateix Peyo li va proposar reprendre aquesta primera sèrie amb la seva pròpia signatura.

En una de les historietes de la mateixa es trobava un simpàtic japonès, la germana Yoko serviria de punt en comú amb els protagonistes. Substituïts Jacky i Célestin per Vic i Pol, Yoko no seria més que un personatge secundari encantador. No obstant això, a poc a poc, Yoko Tsuno va anar passant a un primer pla fins aconseguir la seva pròpia sèrie, en què treballa l'autor després de 1969 des de la seva abandonament dels estudis Hergé.

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Yoko Tsuno. El trio de l'estrany'
Portada del llibre 'Yoko Tsuno. El trio de l'estrany'
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/01/2021 a les 19:14h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona