CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Agenda > Exposició: Lola Anglada. Memòries 1892-1984

Exposició: Lola Anglada. Memòries 1892-1984

Dia i hora: Del dilluns 10/09/2018 a les 16:30 al dimecres 10/10/2018

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra i Diputació de Barcelona

Fins al 10 d’octubre

 

La Biblioteca Municipal Pompeu Fabra acull una exposició homenatge a l'artista Lola Anglada, basada en el llibre Lola Anglada. Memòries 1892-1984 de les autores Núria Rius i Teresa Sanz, editat l'abril passat per la Diputació de Barcelona. Paral·lelament,  també s'ha editat un vídeo en el qual les autores expliquen el compromís de l'artista amb la visió del país que volia: modern, de progrés, de justícia i d'equitat.

La mostra, que fa un repàs de la trajectòria artística i vital de Lola Anglada, s'estructura en dos espais: un que inclou un resum de les seves memòries, i un altre on es poden veure dibuixos i quadres originals i objectes personals.

Lola Anglada va ser la il·lustradora catalana més prolífica de la primera meitat del segle XX i la primera dibuixant professional de Catalunya i d'Espanya. Artista polifacètica, a banda de dibuixant il·lustradora també va ser escriptora, decoradora, pintora, ceramista i escultora.

Va ser una dona compromesa amb el seu temps i el seu país, catalanista i republicana. Acabada la guerra civil, no va voler exiliar-se i es va refugiar a Tiana, on, aïllada de tot, les seves obres van perdre els compromís social que les havia caracteritzat.

Arxivat a: Altres
Exposició sobre la Lola Anglada
Exposició sobre la Lola Anglada
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/10/2020 a les 16:36h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona