Exposició: Lola Anglada. Memòries 1892-1984

Del 10 de setembre a les 16.30 h al 10 d'octubre de 2018 a les 00.00 h

Fins al 10 d’octubre

 

La Biblioteca Municipal Pompeu Fabra acull una exposició homenatge a l'artista Lola Anglada, basada en el llibre Lola Anglada. Memòries 1892-1984 de les autores Núria Rius i Teresa Sanz, editat l'abril passat per la Diputació de Barcelona. Paral·lelament,  també s'ha editat un vídeo en el qual les autores expliquen el compromís de l'artista amb la visió del país que volia: modern, de progrés, de justícia i d'equitat.

La mostra, que fa un repàs de la trajectòria artística i vital de Lola Anglada, s'estructura en dos espais: un que inclou un resum de les seves memòries, i un altre on es poden veure dibuixos i quadres originals i objectes personals.

Lola Anglada va ser la il·lustradora catalana més prolífica de la primera meitat del segle XX i la primera dibuixant professional de Catalunya i d'Espanya. Artista polifacètica, a banda de dibuixant il·lustradora també va ser escriptora, decoradora, pintora, ceramista i escultora.

Va ser una dona compromesa amb el seu temps i el seu país, catalanista i republicana. Acabada la guerra civil, no va voler exiliar-se i es va refugiar a Tiana, on, aïllada de tot, les seves obres van perdre els compromís social que les havia caracteritzat.

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra i Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:34