CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Agenda > Cinefòrum 'Llibres de pel·lícula': L'home bicentenari, de Chris Columbus

Cinefòrum 'Llibres de pel·lícula': L'home bicentenari, de Chris Columbus

Dia i hora: dijous 14/03/2019 a les 17:25

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

El film és l'adaptació de la novel·la homònima d'Isaac Asimov apareguda l'any 1976 així com de la novel·la que ha estat adaptada per Robert Silverberg The Positronic Man.

 

Sinopsi:

En aquest començament del segle XXI, on el progrés tecnològic s'ha generalitzat a millor, Richard Martin fa l'adquisició del nou robot domèstic de moda, el NDR-114. Ha estat concebut per efectuar les tasques domèstiques penoses abans pels éssers humans: cuina, plats, bricolatge, vigilància dels nens. El bateja amb el nom d'Andrew.

Però « Andrew » (Amanda sent malament la paraula "androide") en qüestió no serà pas tan simplicíssim com el model clàssic. Dotat d'un esperit analític modificat per accident, el robot es mostra capaç de creativitat (sobretot esculpint  petits animals en fusta sense que ningú no l'ensenyi). Es dona objectius, objectius per aconseguir i, al fil dels seus aprenentatges i de les seves emocions, aprendre la vida.

Andrew anirà fins a desafiar la mort de l'Home ajudant-lo a sobreviure a les seves pròpies pors. Però descobrirà molt ràpidament que la vida i l'amor tenen un premi, el qual només podrà determinar pujant-lo.

 

 

Christopher Columbus (Spangler, Pennsilvània, 10 de setembre del 1958) s'inicià al cinema com a guionista de la pel·lícula Gremlins (1984) de la productora de Steven Spielberg, Amblin Productions. Les seves obres més famoses inclouen les dues primeres pel·lícules de la sèrie Harry Potter (Harry Potter i la pedra filosofal i Harry Potter i la cambra secreta). El director anhelava tant obtenir la feina que va prendre el guió escrit per Steven Kloves i hi féu alguns canvis que considerà prudents. A la primera entrevista de treball que va tenir en molts anys per a obtenir un treball demanà ser l'últim en passar. En entrar a la porta va donar el seu guió i va dir: "Preneu-lo com les meves notes personals. Utilitzin el que vulguin utilitzar-ne i llencin la resta. Només vull demostrar com de compromès estic amb aquest projecte, car tots sabem que a Hollywood ningú aixeca ni tan sols el llapis si no és a canvi de diners". La seva passió el portà a guanyar la feina. Sol a casa, Sol a casa 2: Perdut a Nova York, Queda't al meu costat, Rent, Fantastic Four i Mrs. Doubtfire són altres dels seus treballs més famosos.

Arxivat a: Altres
Cartell de la pel·lícula Bicentennial Man
Cartell de la pel·lícula Bicentennial Man
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/10/2020 a les 14:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona