CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura juvenil: Jo us salvaré a tots, de Émilie Fréche

Club de lectura juvenil: Jo us salvaré a tots, de Émilie Fréche

Dia i hora: dilluns 27/05/2019 a les 18:00

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Per a l’Éléa, una jove adolescent francesa, el futur està marcat per les inquietuds i els neguits propis de la seva edat: els estudis, l’amor, les amigues... Però un dia, poc abans dels atemptats de París a la seu de la revista Charlie Hebdo, l’Éléa desapareix de casa. Aviat, la policia suggereix als pares que la filla s’ha degut enrolar en un grup radical islamista, però ells es resisteixen a creure-ho. Al cap d’una setmana, reben una trucada des de Síria, on l’Éléa els explica que com a «bona musulmana» que és no podia fer res més que anar a fer la jihad per «poder-los salvar a tots».

Amb una habilitat corprenedora, Émilie Frèche combina els diaris íntims d’aquestes tres figures, l’Éléa, la mare i el pare, per aprofundir en les arrels del reclutament de mujahidins.

 

 

Emilie Frèche és novel·lista i cineasta. Com a novel·lista ha escrit 'Les Vies-americanes' (Ramsay, 2001), 'Una dona normal' (Ramsay, 2002), 'El somriure de l'àngel' (Anne Carrière, 2006), 'Chouquette' (Actes Sud, 2010). A més, ha publicat títols sobre la mort d'Ilan Halimi: 'La mort d'un poeta' (Panamà, 2006) i, el 2009, amb Ruth Halimi, '24 dies: La veritat sobre la mort d'Ilan Halimi '(Seuil). Com a cineasta s'ha encarregat del guió de la pel·lícula 'Ils sont partout' (2016) de Yvan Attal, una comèdia amb esbossos sobre l'antisemitisme. El 2015, va coescriure amb Casa-Castille Menció-Schaar 'Les héritiers', un drama sobre joves candidates a la jihad.

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Jo us salvaré a tots'
Portada del llibre 'Jo us salvaré a tots'
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 13:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona