CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura ‘Llegir el teatre’: Stabat Mater, d’Antonio Tarantino

Club de lectura ‘Llegir el teatre’: Stabat Mater, d’Antonio Tarantino

Dia i hora: dimecres 29/05/2019 a les 19:30

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec d'Empar Riera

 

Stabat Mater. Com si es tractés d'un oratori profà contemporani, una prostituta es plany per la desaparició del seu fill, un jove llibertari que ha estat detingut per la policia acusat de terrorisme. La solitud de la mare davant del dolor, l'eterna dignitat dels desheretats i la memòria soterrada dels mites religiosos es revelen musicalment en una xerrameca grollera, irreverent i profundament commovedora. Stabat Mater és la primera part de la dels Quatre actes profans d'Antonio Tarantino, juntament amb La Passió segons Joan, Vespres de la Beata Verge i Lluentons. Amb els anys, l'obra ha esdevingut un clàssic del teatre italià contemporani, pel seu magnetisme verbal i la seva força ètica. 

 

Antonio Tarantino (Bolzano, 1938). Pintor i dramaturg. És una de les veus més originals del teatre italia, amb una llengua propia molt particular en que l’oralitat aparentment espontania de la seva escriptura conté una força poetica de gran bellesa i brutalitat. Amb les seves obres s’ha acostat tant a personatges marginals com a alguns dels principals conflictes polítics de la segona meitat del segle XX. Entre els seus títols més destacats, a més dels Quatre actes profans dels quals forma part Stabat Mater, es poden destacar Una tragedia alemanya, La casa de Ramala, Gramsci a Turi, Tractat de pau o Verdi a Napols.

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Stabat Mater'
Portada del llibre 'Stabat Mater'
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/10/2020 a les 16:36h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona