CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura 'Temps de cireres': La llibreria ambulant, de Christopher Morley

Club de lectura 'Temps de cireres': La llibreria ambulant, de Christopher Morley

Dia i hora: dijous 27/06/2019 a les 19:00

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

La llibreria ambulant

Publicada originalment l’any 1917 (Parnassus on wheels), es tracta de la primera novel·la de l’escriptor nord-americà Christopher Morley i està ambientada al món rural de Nova Anglaterra a finals del segle XIX.

Narrada en primera persona, la novel·la presenta la vida d’una dona, Helen McGill, que porta una granja de Nova Anglaterra juntament amb el seu germà Andrew. La protagonista es troba en una situació difícil després que el seu germà abandoni les tasques del mas per fer d'escriptor. Però la situació canvia el dia que arriba a la finca la llibreria ambulant de Roger Mifflin, que recorre de punta a punta els Estats Units venent llibres i fomentant la lectura. La protagonista decideix abandonar el mas i marxar a fer de venedora de llibres. D'aquesta manera emprèn un viatge pel territori de Nova Anglaterra, una mena de road movie literari que li permet observar la bellesa de la tardor a Nova Anglaterra en contraposició amb la vida dura dels seus habitants. Mitjançant la venda de llibres i amb el diàleg que manté amb el llibreter Roger Mifflin, reflexiona sobre les aportacions beneficioses de la literatura per la societat així com també dels autors i dels gèneres més adequats. El viatge i els llibres li permeten pensar sobre la seva existència i aconseguir que la seva vida emprengui un nou rumb. 

 

A càrrec de Sílvia Llorente

Arxivat a: Altres
Portada de la novel·la 'La llibreria ambulant'
Portada de la novel·la 'La llibreria ambulant'
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 13:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona