CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura de còmics ‘L’Ocell del temps': Els fantasmes de Gaudí, d'El Torres i Jesús Alonso Iglesias

Club de lectura de còmics ‘L’Ocell del temps': Els fantasmes de Gaudí, d'El Torres i Jesús Alonso Iglesias

Dia i hora: dimarts 08/10/2019 a les 19:00

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Ocell del Temps

El club de lectura l’Ocell del Temps, versa sobre el món del còmic.

És un punt de trobada, un espai participatiu on poder intercanviar idees, opinions i debatre els diferents punts de vista dels participants, que poden ser grans aficionats o persones que simplement es volen apropar al món del còmic a través de les diferents propostes que anirem fent, ja siguin còmics o novel.les gràfiques de diferents tendències, gèneres o països (nacionals, europeus, americans, etc.)

A càrrec de Cristina Plaza, les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer abans del 31 de gener del 2020 a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o presencialment.

 

Els fantasmes de Gaudí

Quan l'Antonia, una senzilla caixera de supoermercat, salva un home gran de ser atropellat, desencadena una sèrie de terribles esdeveniments. En els principals edificis construïts per Antoni Gaudí apareixen uns cadàvers amb unes mutilacions esfereïdores. La polícia es troba en un carreró sense sortida, i l'Antonia assegura una vegada i una altra que ha vist el fantasma d'en Gaudí.

Com en la realització d'un bon àpat, El Torres ha emprat les dosis perfectes d'intriga, terror, passió i bogeria en aquest trepidant thriller policíac. L'elegant dibuix d'en Jesús Alonso Iglesia aconsegueix engrandir l'obra, el resultat de la quan és una unió perfecta entre guionista i dibuixant. Segons les paraules de Javier Sierra (periodista, escriptor i autor del pròleg) "En Gaudí va a quedar atrapat, a començaments del segle XX, en una visió del món que anava més enllà dels convencionalismes, i és exactament aquest esperit el que els autors del còmic han comprès i recuperat amb gran encert".

 

El Torres

El Torres (Màlaga, 1972) és un dels més prolífics guionistes espanyols dels últims anys. El seu treball ha estat publicat en diversos països com França, Alemanya, Japó i els Estats Units. En aquest últim, gràcies a companyies com Image Comics, IDW Publishing i des de fa poc, a través de la seva pròpia companyia Amic Comics. El seu èxit en còmics de terror com El vel, El bosc dels suïcides, Nancy in hell, Tambors i Les bruixes de Westwood, entre d'altres l'ha fet mereixedor de l'etiqueta de "Mestre del terror". Tot i això, no li ha tremolat el pols a l'hora de canviar de terç i ha creat la sèrie còmica Bribones i el thriller psicològic Els fantasmes de Gaudí, amb el qual ha rebut el premi al Millor Guionista al Saló del Còmic de Madrid 2015 i el premi a Millor Obra Nacional al Saló del Còmic de Barcelona 2016. El 2017 rep el premi a Millor guionista Nacional en el Heroes Comic Con Madrid. Posteriorment va publicar Camisa de força que està sent portada a la televisió i Roman Ritual. Goya, el sublim terrible és la nova història de terror que acaba de publicar amb el pintor Francisco de Goya com a protagonista. En l'actualitat viu a Màlaga.

El Torres va rebre el 2018 el premi AACE a la trajectòria professional.

 

Jesús Alonso Iglesias

Jesús Alonso (1972) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Madrid en l'especialitat de Disseny i va estar treballant en l'estudi de José María Álvarez, col·laborant amb diferents editorials. Posteriorment passa a formar part de l'equip de preproducció en l'estudi d'animació Mil · límetres S.A. durant gairebé cinc anys fent storyboards, layouts i dissenys, tant en sèries per a televisió (Pippi Calzaslargas, Renade, Street Sharks, Tots els gossos van al cel ...) com en llargmetratges (Els tres Reis Mags, El Pujol del Drac). Va ser després cap de preproducció en Fanciful Arts Animation S.L. per a sèries de televisió (Altair) i com a dibuixant de layouts per al llargmetratge del Cid. Mentrestant també realitza encàrrecs per a agències de publicitat. L'any 2002 és quan comença a treballar com a freelance i a dedicar-se a la il·lustració. Des de llavors ha estat col·laborant amb diverses editorials, realitzant llibres de text per a Bruño, MacGraw Hill, Pearson Educació i Grup Anaya. Finalment comença també diferents projectes de còmic per a editorials nacionals i franceses. Ha guanyat el premi a Millor obra Nacional al Saló del Còmic de Barcelona 2016 per Els fantasmes de Gaudí i acaba de publicar Els Dalton.

 

 

Arxivat a: Altres
Portada del llibre 'Els fantasmes de Gaudí'
Portada del llibre 'Els fantasmes de Gaudí'
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/09/2020 a les 15:21h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona