Club de lectura 'Llegir el Teatre': La rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra

Dimecres, 30 d'octubre de 2019 a les 19.30 h

Llegir el Teatre

Llegir el teatre és un projecte de col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya per impulsar clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques, en què es treballen alguns dels principals textos que es poden veure al TNC.

Els participants del club es reuneixen últims dimecres de cada mes a les 19.30h. per intercanviar opinions i lectures sobre els vuit textos teatrals que llegiran al llarg de la temporada, acompanyats de la conductora Empar Riera i Anna Ramos, que aportaran materials complementaris sobre els textos i els muntatges teatrals amb l’objectiu de propiciar una aproximació que situï la importància de cada obra en el seu context general.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer abans del 31 de gener del 2020 a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o presencialment.

 

La rambla de les floristes

A la Rambla de les Flors, s'hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d'excepció de les agitacions polítiques, la parada de l'Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s'hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l'ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep M. de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat. Un clàssic del teatre català en què ressonen les commo-cions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l'estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l'Estat Català. Per una altra banda, l'obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d'Isabel II.

 

Josep Maria de Sagarra

(Barcelona, 1894 – 1961). Entre la seva producció teatral més coneguda destaquen títols com La filla del carmesí (1929), La corona d’espines (1930), L’Hostal de la Gloria (1931), El Cafe de la Marina (1933) o La Rambla de les Floristes (1935). Així mateix, cal destacar les seves traduccions teatrals de Shakespeare i la seva intervenció en la realització d’algunes de les revistes musicals més famoses del Paral·lel, com Charivari (1927).

La poesia de Josep Maria de Sagarra va contribuir a la seva popularitat, amb poemaris com Cançons de rem i de vela, i en la seva obra narrativa destaquen la novel·la Vida privada (1932) o les seves Memories (1954). Sagarra va col·laborar assíduament amb diaris com La Publicitat o La Vanguardia, va ser membre de la Reial Academia de Bones Lletres, president de l’Institut d’Estudis Catalans i Mestre en Gai Saber.

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:19