Nova aposta pel foment del compostatge casolà

Dimecres, 27 de maig de 2015 a les 00:00
El passat cap de setmana es va organitzar un segon taller sobre el reciclatge de la brossa orgànica en el que es van repartir compostadors de forma gratuïta

Dissabte dia 23 de maig l’Ajuntament de Torrelles va organitzar un taller de compostatge casolà. Aquesta iniciativa formava part de la campanya informativa que s’està duent a terme al municipi amb la intenció de millorar la recollida selectiva de residus i, molt especialment, de la matèria orgànica. Un total de 17 persones van participar en aquest taller en el que es van repartir de forma gratuïta 23 compostadors per poder posar en pràctica els coneixements adquirits. 

 El compostatge casolà ajuda a tancar el cicle de la brossa orgànica donat que permet que aquests residus que es generen a casa es converteixin en un recurs directe al propi domicili. Fer compost és senzill. Només cal tenir una mica d’espai i, si es fa correctament, no genera olors ni molèsties. A més, les famílies que fan compostatge gaudeixen d’una bonificació d’un 30 % en la taxa d’escombraries.

Aquest era el segon taller que es desenvolupava al municipi amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Fins al moment 34 persones han participat en aquestes activitats i s’han repartit un total de 42 compostadors. En el marc de la Festa de la Cirera està previst instal·lar una parada informativa de promoció del compostatge casolà on els ciutadans podran fer qualsevol consulta i resoldre els seus dubtes sobre com fer compost a casa.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:06