CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_cireres3
Portada > Actualitat > Notícies > Es presenta la 35ª Festa de la Cirera

Es presenta la 35ª Festa de la Cirera

04/06/2015

Torrelles espera vendre més de 5.000 quilos de cireres durant el cap de setmana i superar la xifra dels 6.000 visitants que va rebre en l’anterior edició

Dimecres dia 3 de juny l’Ajuntament de Torrelles va acollir l’acte oficial de presentació de la Festa de la Cirera 2015 que se celebrarà els propers dies 6 i 7 de juny i que aquest any arriba a la seva trenta-cinquena edició. Les previsions estimen que durant el cap de setmana l’esdeveniment rebrà uns 6.000 visitants i es vendran més de 5.000 quilos de cireres, una xifra que suposa, aproximadament, una desena part del total de la producció de cireres del municipi.

L’alcalde en funcions, Ferran Puig, va aprofitar l’ocasió per destacar l’excel·lència dels productes autòctons i assegurar que “un dels objectius d’aquesta nova legislatura serà potenciar la pagesia i convertir la cirera en un element identificatiu de Torrelles més enllà del seu terme municipal”. Segons Puig, des del consistori es vol potenciar la marca del municipi com a distintiu de qualitat i tradició i “la celebració de la Festa de la Cirera és una bona oportunitat per donar a conèixer als visitants els productes que s’elaboren a Torrelles”. Durant l’acte es van presentar alguns d’aquests productes locals i de proximitat i, posteriorment, se’n va lliurar una mostra als assistents amb pa de Torrelles, cireres, cervesa artesana, Les Torretes, melmelades i formatge, entre d’altres.

 La celebració s’iniciarà oficialment aquest dissabte 6 de juny amb un acte d’inauguració que comptarà amb la presència de l’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana Carme Forcadell. A partir d’aquí tindran lloc tot un conjunt d’activitats paral·leles que sumaran al voltant de quaranta propostes dissenyades tant per als nombrosos visitants com per al conjunt de torrellencs i torrellenques. Hi haurà el Mercat de la Cirera, a la plaça Sant Martí, on catorze productors locals oferiran les diferents varietats de cireres que es conreen al municipi; l’Exposició de la Cirera, a l’Ateneu Torrellenc; i la Fira d’Artesania i Productes Locals al carrer Major, on una quarantena de parades oferiran productes artesanals i gastronòmics de Torrelles i d’arreu de Catalunya. La programació es completa amb tota una sèrie de propostes de caire lúdic com el sopar de carreters, el correfoc, concerts, tallers i, fins i tot, una jornada castellera. Durant tot el cap de setmana seran més d’una vintena les entitats que hi participaran i més de 350 els voluntaris que organitzaran les diferents activitats incloses en el programa.

El tancament de la 35ª Festa de la Cirera arribarà diumenge amb el lliurament dels premis Cirera d’Argent a la millor presentació i la Cirera d’Or al producte de major qualitat dels conreats a Torrelles.

Arxivat a: General
Presentació 35ª Festa de la Cirera
Presentació 35ª Festa de la Cirera
Visita als camps de cirerers

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/08/2020 a les 10:25h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona