CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > Les altes temperatures fan necessari extremar les precaucions per evitar un incendi

Les altes temperatures fan necessari extremar les precaucions per evitar un incendi

05/08/2015

La neteja de franges forestals i el projecte de silvopastura són algunes de les actuacions que es duen a terme des del consistori per minimitzar el risc d’un foc

La calor i les altes temperatures d’aquest estiu han fet augmentar el risc que es produeixi un incendi forestal. Al nostre municipi es desenvolupen diverses actuacions destinades a prevenir l’aparició del foc i, en cas que es produís, a minimitzar-ne les conseqüències. Entre aquestes trobem la neteja de zones verdes i franges forestals, que, per exemple, enguany ha suposat una despesa de 60.000 €. A aquestes actuacions se suma el Pla de Vigilància contra Incendis Forestals que es desenvolupa amb la Diputació de Barcelona i que permet disposar d’un vehicle i de la feina de dues persones destinades a vigilar el nostre terme municipal.

Les mesures preventives es completen al nostre municipi amb el projecte de silvopastura que s’hi desenvolupa i que actualment es troba en procés d’ampliació amb la creació d’un nou estable pròxim a la urbanització de Can Guey. Aquest nou espai permetria desplaçar més còmodament el ramat de 300 ovelles i cabres que a través de la pastura netegen el sotabosc i les franges de protecció.

Davant el risc d’incendi, també és important que la ciutadania segueixi una sèrie de recomanacions que pretenen evitar l’inici d’un foc. Des de l’Ajuntament de Torrelles es va emetre un ban en el que s’informava que està expressament prohibit fer qualsevol tipus de foc en zones forestals des del 15 de març fins al 15 d’octubre. També es recordava a la ciutadania la importància de mantenir les parcel·les, tant si es troben edificades com si no, netes de vegetació.

Arxivat a: General
Incendi a Can Vinyals
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/09/2020 a les 09:30h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona