CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > El carrer de les Escoles canvia de nom per carrer de la Tal·lara

El carrer de les Escoles canvia de nom per carrer de la Tal·lara

22/07/2016

El ball tradicional i propi de Torrelles ja tindrà una via al municipi en honor seu

El carrer de les Escoles, a tocar del carrer Major, ha canviat la seva denominació per carrer de la Tal·lara. Així ho va proposar l’Esbart de Sant Martí al Ple municipal, que ha aprovat el canvi per majoria. D’aquesta manera, el municipi honora el ball tradicional i propi de Torrelles de Llobregat, que forma part important del patrimoni cultural del poble.

El ball de la Tal·lara  és una dansa popular que a Torrelles i a Sant Vicenç dels Horts havien ballat els homes i les dones a la vinya. Després de quedar mig oblidada entre 1976 i 1978, degut a la inactivitat de l'Esbart, l'any 1979 es va tornar a recuperar donant origen a la ja tradicional ballada anual per Sant Pau. El passat 29 de gener del 2016, i dins els actes de commemoració del 50è aniversari de l’Esbart de Sant Martí, més de 300 persones van ballar la Tal·lara al llarg del carrer Major.

Arxivat a: General
El nou carrer de la Tal·lara
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2021 a les 13:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona