Torrelles es declara municipi compromès amb les persones refugiades

Dimarts, 26 de juliol de 2016 a les 00:00
El Ple aprova una moció per exigir més pes i recursos econòmics al món local per garantir l’acollida

El Ple de l’Ajuntament de Torrelles ha aprovat una moció per declarar-se municipi compromès amb les persones refugiades, i exigeix més rellevància del món local per establir les polítiques de refugi i asil a Catalunya, més recursos econòmica per part de l’Estat per garantir l’acollida d’aquestes persones i la marxa enrere en l’acord entre els Estat i la Unió Europea per retornar a Turquia els refugiats que arriben a Grècia.

El text també reclama que es garanteixin unes vies d’accés amb protecció legal i segures, i que l’Estat espanyol accepti les quotes de refugiats que li corresponen. A més, denuncia l’expulsió de les ONG que estan treballant en el salvament en els camps de refugiats o les rutes d’entrada.

Per part seva, l’Ajuntament manifesta el compromís de ser territori d’acollida, de col·laborar amb les entitats i xarxes que treballen amb les persones sol·licitants d’asil, amb el Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, així com de desenvolupar polítiques municipals de cooperació i sensibilitzar la població. 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:13