Els estelladors i el públic de Can Balasch desafien el fred i el vent

Dilluns, 23 de gener de 2017 a les 00:00
El concurs d’estelladors de Sant Pau se celebra amb les novetats de la categoria femenina i l’exhibició de tractors

El primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Pau s’ha celebrat amb el fred i el fort vent com a protagonistes. Tot i així, Can Balasch de Baix s’ha omplert dels visitants més fidels que no s’han volgut perdre el tradicional concurs d’estelladors, que enguany s’ha celebrat amb dues novetats importants: s’ha estrenat la categoria femenina i s’ha incorporat una demostració d’habilitat amb el tractor, en què els pagesos de Torrelles han realitzat maniobres entre els arbres que recreaven un camp.

El 34è concurs nacional d’estelladors ha comptat enguany amb 45 inscrits entre les dues categories, i finalment s’han endut premi els més ràpids: Jaume Pañella (5.12.53), Mill Millet (5.13.50) i Vicenç Pañella (5.40.00), en la categoria masculina; i Ona Gil (9.23.47), Marta Santaugini (10.27.10) i Nela Lopez (12.45.47), en la femenina. Però aquests no han estat els únics premis repartits. Entre tots els assistents s’han sortejat quatre lots de productes del comerç de Torrelles i la llenya tallada.

La jornada s’ha completat amb la mostra d’animals, el taller de munyir una vaca, jocs i una fira d’artesans on, a banda d’embotits, formatges o ganivets, també s’hi van vist productes torrellencs com el vi de cirera (Sirot), la cervesa La Nit, les melmelades de Can Balasch de Dalt i les torretes i el pa ecològic del Forneret. El concurs ha estat possible gràcies a la col·laboració de Can Balasch, Explotacions Forestals Palet-Vendrell, M.Vendrell i la Cooperativa de Torrelles.

La Festa Major de Sant Pau continua fins el 5 de febrer amb el correfoc i la galejada de trabucs, la botifarrada popular, el concurs de l’Hereu i la Pubilla, el ball de la Tal·lara o la baixada de carretons. 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:13