La torrellenca Cinta Tort desperta consciències amb les seves obres sobre la menstruació o les estries

Dilluns, 24 de juliol de 2017 a les 00:00
L’artista ha aconseguit ressò internacional amb la seva lluita contra el masclisme i la pressió sobre l’estètica de les dones

Cinta Tort Cartró, coneguda pel seu nom artístic Zinteta, és una torrellenca de 21 anys que s’ha donat a conèixer per les seves obres on retrata la pressió que exerceix la societat actual sobre l’aspecte físic de les dones. Tot i que ha estudiat Magisteri, la pintura és el canal que utilitza per defensar el feminisme i transmetre el missatge d’acceptació del propi cos i l’autoestima de les dones.

A través de les seves obres, vol trencar els tabús que té la menstruació, amb el projecte Mancho y no me asco, amb el qual ha pintat sobre calces, tampons o compreses; o reflexionar sobre la bellesa de les imperfeccions en el cos femení, pintant estries multicolors sobre la pell. A més, un altre dels seus àmbits de denúncia també és el racisme. Amb més de 23.000 seguidors a Instagram, la xarxa on penja fotografies de les seves obres, ja ha aconseguit que mitjans de tot el món parlin d’ella i de les seves creacions. 

 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14