Evitar els incendis forestals, responsabilitat de tots

Dimarts, 8 d'agost de 2017 a les 00:00
Al bosc i les zones verdes cal tenir la màxima precaució per impedir la generació d’un foc

En època d’altes temperatures, el risc d’incendi forestal és més latent i amb un foc no només es perd un bosc: afecta l’activitat econòmica dels pagesos, la riquesa vegetal i natural de l’entorn i fins i tot pot arribar als habitatges. És per això que la responsabilitat és compartida per evitar els incendis. Del 15 de març al 15 d’octubre està completament prohibit encendre qualsevol tipus de foc, ni cremar restes de poda ni els marges pròxims a zones forestals. A més, també està prohibit abocar escombraries o restes vegetals i industrials i tirar coets o focs d’artifici.

Només es pot encendre una barbacoa si és d’obra i té mataguspires. Els propietaris de parcel·les les han de mantenir netes de vegetació i aclarir el sotabosc. En les parcel·les no edificades o de construcció posterior al 2013, la densitat d’arbrat ha de ser de 15 peus per 1.000 metres quadrats i les anterior poden tenir 30 peus/1.000 m2. Les que limiten amb franges de baixa combustibilitat, es pot arribar a 1 peu / 100 m2.

Per part de l’Ajuntament, en les darreres setmanes s’han netejat zones verdes i parcel·les privades de forma subsidiària a Cesalpina, Can Guey i Can Güell. També s’han executat tales especials de pins perillosos i s’han fet treballs de manteniment en diversos trams de la franja perimetral per mantenir la seguretat a les urbanitzacions.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14