Cultura popular i tradició a la Festa Major de Sant Pau 2018

Dijous, 18 de gener de 2018 a les 00:00
Del 25 de gener al 4 de febrer, moltes propostes culturals, esportives i festives faran gaudir a grans i petits de la celebració al municipi

La Festa Major de Sant Pau ja és aquí i Torrelles es prepara per a uns dies plens de cultura popular, tradicions, activitats esportives, música i moltes més propostes. Aquest any, la festa major d’hivern estarà marcada per les activitats relacionades amb la cultura popular i les tradicions. El dijous 25 de gener, a les 11 hores, començaran els actes amb la missa solemne de la conversió de Sant Pau a la Parròquia de Sant Martí. A la tarda, a l’Ateneu Torrellenc, teatre infantil a càrrec de la companyia Fes-t’ho com vulguis i, a les 20.30 hores, concert d’havaneres amb el grup Son de L’Havana.

El divendres 26 de gener, arribarà l’emblemàtic correfoc de festa major. A les 18.30 hores, començarà el correfoc infantil, amb el bateig de foc de la colla infantil dels Diables de Torrelles. Tot seguit, a les 21 hores, a la plaça de l’Ajuntament, s’iniciarà el correfoc d’adults. Un cop finalitzat, hi haurà la 35a Botifarrada Popular a la plaça de l’Ajuntament i després la tradicional Ballada de la Tal·lara a la plaça de Sant Martí.

El dissabte 27 de gener, els carrers de Torrelles es convertiran en un circuit amb la 29a Baixada de carretons, un dels actes més populars de la celebració que consisteix a realitzar descensos pels carrers del poble amb la inèrcia del mateix pendent. A la tarda, a les 18.30 hores, hi haurà música per a tothom a la discoteca de l’Ateneu Torrellenc, que a partir de la mitjanit, serà només per a majors de 16 anys.

El diumenge 28 de gener, se celebrarà el 35è Concurs d’Estelladors. A Can Balasch de Baix, els estelladors i les estelladores es basaran en la seva força i destresa per poder asclar els troncs el més ràpid possible. En el torneig, es competirà en tres categories diferents: masculina, femenina i infantil. A més, durant els dies previs a la competició, es realitzaran diversos tallers al municipi per posar en pràctica aquest antic ofici.

El cap de setmana del 3 i 4 de febrer, es realitzaran les darreres activitats. El dissabte 3, la 3a Cursa Infantil i Juvenil per edats recorrerà el nucli urbà de Torrelles i el diumenge 4, la Caminada Popular, que enguany arriba a la seva 27a edició. Les inscripcions per participar en la caminada popular són fins al dia 3 de febrer. Així mateix, a les 18 hores, l’Ateneu Torrellenc acollirà l’últim acte de la Festa Major de Sant Pau que serà l’espectacle de dansa ‘L’Esbart en petit format’.

Així mateix, aquests últims dies s’han afegit dues noves activitats. El dijous 25 de gener, primer dia de Festa Major, de 10 a 12.30 hores, matinal de jocs de taula a l’Espai Jove Can Pinyons, i el dilluns 29 de gener, l’Ateneu Torrellenc organitza, a les 20.30 hores, l’espectacle ‘Literatura i música: La mala reputació al voltant de Georges Brassens’ amb Carles Canut i Ferran Frauca.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14