Les dones prenen els carrers a Torrelles

Dimarts, 13 de març de 2018 a les 00:00
El dijous 8 de març, es va fer una concentració davant de l’Ajuntament i es van llegir diversos escrits per denunciar la greu situació que pateixen les dones

El passat dijous 8 de març, Dia de la Dona, es va viure amb una gran participació a Torrelles. Les dones van sortir al carrer per fer sentir les seves veus i denunciar la greu situació de discriminació i desigualtat que experimenten en el seu dia a dia. Aquell dia, hi havia una vaga feminista convocada que va ser seguida per les veïnes del poble. L’Escola bressol va oferir serveis mínims i les treballadores de l’Ajuntament es van coordinar per aturar-se en torns de dues hores. També algun establiment comercial va optar per tancar un parell d’hores.

A les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, es va fer una concentració i es van llegir dos textos, un a càrrec de les sindicalistes del comitè d’empresa de l’Ajuntament i l’altre per part del col·lectiu feminista Filles de la Terra. L’acte es va tancar amb la lectura del poema ‘Vuit de Març’ de Maria Mercè Marçal. A la tarda, a la biblioteca, es va organitzar un recital de poesia, per a les persones que no podien baixar fins a la manifestació unitària de Barcelona.

No obstant això, les reivindicacions i les celebracions es van allargar fins al cap de setmana. El passat dissabte 10 de març, es va organitzar al municipi la trobada ‘Orgullosa de ser Dona’. Més d’una setantena de persones van participar en les diferents activitats programades: un taller de pintura corporal, relats feministes, danses orientals, activitats per a infants i un taller de moviment expressiu lúdic. A més, les participants van poder gaudir d’una paella vegetal feta amb la col·laboració de les dones de l’Espai de la Gent Gran.      

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14