Comença la prohibició de fer foc al bosc sense autorització prèvia

Dijous, 15 de març de 2018 a les 00:00
La campanya, que es posa en marxa el 15 de març i s’allargarà fins al 15 d’octubre, vol prevenir els incendis forestals

A partir del dijous 15 de març i fins al dilluns 15 d’octubre, la Generalitat de Catalunya prohibeix fer foc als boscos sense autorització expressa del Departament d’Agricultura. La prohibició vol prevenir els incendis forestals, especialment durant la temporada d’estiu, quan les temperatures són més altes i augmenta el risc. Així doncs, durant els pròxims set mesos, no es podrà encendre foc als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema.

Així mateix, es prohibeix cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a les zones forestals. De la mateixa manera, tampoc es podran fer focs d’esbarjo o relacionats amb l’apicultura, únicament es podrà en zones recreatives, d’acampada o en parcel·les d’urbanitzacions, sempre que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També durant aquests mesos, estarà prohibit llençar objectes encesos, coets, focs artificials o altres artefactes que continguin foc, així com escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un incendi.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14