CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles s’agermana amb la població de Tujereng

Torrelles s’agermana amb la població de Tujereng

06/06/2018

La signatura oficial del vincle de cooperació entre ambdós pobles es converteix en el primer agermanament entre un municipi català i un de Gàmbia

La 38a Festa de la Cirera va estar especialment marcada per l’acte oficial d’agermanament entre Torrelles i la població de Tujereng, situada a Gàmbia. El passat dissabte 2 de juny, a les 10 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament es van fer els parlaments institucionals i la signatura oficial de l’agermanament entre els dos pobles, convertint-se així en el primer agermanament entre un municipi català i un de Gàmbia.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, diferents representants municipals i una àmplia delegació gambiana, entre ells, l’alcalde de Tujereng, Karamo S. Bojang, i el governador de la costa oest de Gàmbia, Bakary K. Sanyang. Un cop finalitzada la signatura i els parlaments, es va fer la descoberta de la placa commemorativa de l’agermanament situada a la façana de l’Ajuntament. A continuació, va actuar el grup Esbart Sant Martí de l’Ateneu Torrellenc, així com altres mostres culturals representatives d’ambdós pobles.  

Des del 2007, Torrelles ha establert un estret vincle de cooperació amb el poble gambià. En total, onze anys de col·laboració pel desenvolupament i creixement d’ambdues poblacions. A Gàmbia, Torrelles ha ajudat a impulsar múltiples projectes al voltant de l’empoderament de la dona africana, el foment de l’educació de qualitat i l’accés a les energies renovables. També s’ha treballat per potenciar l’ocupació digna i el creixement econòmic de Tujereng. De la mateixa manera, membres de la societat civil torrellenca s’han desplaçat diverses vegades al continent africà per tal de conèixer de primera mà i conviure amb la societat gambiana.

Així mateix, Torrelles ha acollit diverses jornades de sensibilització i educació per al desenvolupament sobre Gàmbia, amb l’objectiu d’apropar la realitat gambiana a la població torrellenca. També s’han impartit tallers sobre la cultura africana, xerrades i exposicions, així com projectes educatius als diferents centres escolars del municipi.

Arxivat a: General
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Agermanament entre Torrelles de Llobregat i Tujereng
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/06/2019 a les 09:56h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona