Reduir el malbaratament alimentari als bars i restaurants locals

Dilluns, 18 de juny de 2018 a les 00:00
L’Ajuntament ha impulsat una campanya per promoure bones pràctiques que fomentin el reaprofitament d’aliments al municipi

L’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), ha creat una nova campanya per conscienciar als veïns i les veïnes sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari al municipi. La iniciativa fa especial incidència en el paper dels bars i restaurants locals, i ha permès conèixer de primera mà quins són els costums que tenen els establiments per evitar la producció d’excedents, així com informar de les bones pràctiques que poden incorporar a la seva activitat.

Per això, els bars i restaurants adherits a la campanya han rebut un cartell i 100 carmanyoles, fetes amb la base compostable de canya de sucre i la tapa reciclable de polipropilè, per a oferir activament als clients la possibilitat d’endur-se a casa el menjar que els hi ha sobrat. La iniciativa, que ha estat molt ben acollida pels establiments torrellencs, vol normalitzar entre la ciutadania l’hàbit d’emportar-se a casa el menjar i la beguda que no han pogut acabar al restaurant.      

Així mateix i amb l’objectiu d’arribar directament a la ciutadania, el passat dijous 24 de maig, es va realitzar un taller sobre cuina d’aprofitament. Durant l’activitat, es va recordar que a les llars és on es llença el percentatge més gran d’aliments. De la mateixa manera, s’han impulsat diferents activitats a les escoles i es preveu fer-ne més quan comenci el nou curs escolar al setembre.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:15