Recomanacions davant la pujada de les temperatures

Dijous, 26 de juliol de 2018 a les 00:00
Protecció Civil aconsella hidratar-se bé, evitar sortir en les hores de més calor i utilitzar roba còmoda per fer front a aquests episodis de calor

Durant els mesos d’estiu, és important tenir present tot un seguit de consells per fer front a la pujada de les temperatures i als possibles episodis de calor intensa. Les principals recomanacions fetes per Protecció Civil són beure molta aigua i fer àpats lleugers, refrescar-se de tant en tant i estar informat de la predicció meteorològica. Així mateix, és millor no sortir al carrer en hores de més sol, entre les 12 i les 17 hores, i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.

A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant durant el dia les persianes i obrint les finestres durant la nit. Un cop al carrer, s’aconsella utilitzar protecció solar, ulleres de sol i gorra, així com emprar roba de colors clars i que no sigui molt ajustada. Altres consells són caminar per l’ombra, estar sota un para-sol a la platja i descansar en els llocs frescos del carrer. Pel que fa als trajectes en vehicle, es recomana no viatjar durant les hores de més calor, portar sempre líquids per hidratar-se i posar especial atenció als canvis sobtats de temperatura que es produeixen en entrar i sortir.

Protecció Civil adverteix que aquestes situacions de calor intensa poden afectar directament a la salut de la ciutadania i que cal tenir especial cura amb els nadons, els infants, la gent gran i les persones malaltes, ja que són considerats col·lectius de risc.

Així mateix, la pujada de les temperatures eleva el risc d’incendi forestal. Per això, des de l’Ajuntament s’estan portant a terme actuacions de neteja de zones verdes i franges de protecció. Alhora, es demana col·laboració i molta precaució als veïns i a les veïnes, i es recorda que està totalment prohibit encendre foc als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema, des del 15 de març i fins al 15 d’octubre.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16