CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Les forces polítiques i socials de Torrelles condemnen els actes contra els símbols sobiranistes

Les forces polítiques i socials de Torrelles condemnen els actes contra els símbols sobiranistes

03/08/2018

La nit de dimecres a dijous, unes 15 persones van retirar pancartes i estelades en diversos punts del municipi

Davant els actes contra els símbols sobiranistes que es van produir la matinada de l’1 al 2 d’agost al municipi, diverses forces polítiques i socials de Torrelles de Llobregat han signat un comunicat conjunt que reproduïm a continuació:

“Aquesta matinada un grup d’ultres han comès diversos actes contra els símbols sobiranistes de Torrelles de Llobregat. Concretament, als volts de la 1 de la matinada, un grup d’unes 15 persones encaputxades i amb la cara tapada, amb pals de fusta i ben organitzades, han perpetrat diversos actes en diferents indrets del nostre municipi. 

Així, aquest grup ha actuat despenjant llaçades grogues -símbol de democràcia i llibertat- a la plaça de l’Ajuntament així com retirant pancartes a la plaça Sant Martí. Han banalitzat també la placa que considera Torrelles Municipi de la República Catalana. També han tret estelades que hi havia a fanals dels carrers del poble. Fins i tot han despenjat i sostret, amb l’ajuda d’eines amb ganxos, la pancarta que des de fa mesos hi havia al balcó de l’Ajuntament que reclamava democràcia i llibertat pels presos polítics. Aquesta pancarta municipal ha estat sostreta per aquest grup d’intolerants que no accepta les decisions preses per una amplia majoria dels representants polítics de Torrelles.

Diverses persones han observat indignades l’acció d’aquest grup ultra, procedent versemblantment de fora del municipi, tot alertant d’una manera cívica la policia local, que s’ha presentat a la zona. A la plaça dels Països Catalans s’ha vist que s’ha retirat la senyera del màstil i a la rotonda de la BV-2005 més propera al barri de Cesalpina, s’han localitzat diversos vehicles i individus que han estat identificats per la policia. Amb actituds de poc respecte per les opinions expressades pels col·lectius independentistes, majoritaris a Torrellles, han dit que venien a retirar símbols independentistes. És per aquest motiu que les forces democràtiques sotasignants volem expressar les següents consideracions:

1.- Condemnem aquests actes que atempten contra la llibertat d’expressió d’un poble com el nostre que sempre ha actuat d’acord amb la majoria dels seus habitants, tal com ho han demostrat les urnes en diverses ocasions.

2.- Condemnem aquestes accions que corresponen a ideologies i maneres d’actuar feixistes. Son accions intolerants amb el pensament i expressió dels altres. 

3.- Rebutgem que vinguin grups foranis, totalitaris i intolerants a pertorbar la pau social del nostre municipi.

4.- Manifestem la condemna de l’onada d’accions de grups organitzats que estan afectant els municipis catalans amb actuacions contra persones i grups que no pensen com ells. I ho fan amb actuacions i des de pensaments minoritaris que únicament busquen la confrontació i la imposició dels seus postulats ideològics. Son grups parafeixistes que volen imposar per la força allò que son incapaços de guanyar amb les urnes. 

5.- Les forces polítiques que governen l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat denunciaran davant la Conselleria d’Interior i el cos de Mossos d’Esquadra aquests fets que consideren prou greus com perquè quedin impunes.

6.- Volem, en definitiva, recuperar i preservar la democràcia als nostres pobles i al nostre país. Volem fer efectiu allò que desitja la majoria i volem que sigui el desig dels torrellencs i torrellenques allò que guiï la vida i política del nostre poble. Cridem la ciutadania a defensar la democràcia i la llibertat d’expressió i denunciar les actituds violentes i feixistes d’aquesta gent.

Donem suport a aquest comunicat les següents organitzacions: ANC, CAT-Torrelles, CDR, ERC, EUiA, ICV, PdeCAT i regidors de l’Ajuntament no adscrits. Convidem a altres organitzacions polítiques i socials municipals a adherir-se a aquesta declaració.

 Torrelles de Llobregat, 2 d’agost de 2018”.

Arxivat a: General
Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2019 a les 11:11h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona