Torrelles surt al carrer per denunciar les violències masclistes

Dimarts, 27 de novembre de 2018 a les 00:00
El dissabte 24 de novembre, desenes de persones es van aplegar a la Plaça de l’Ajuntament per donar visibilitat a la lluita contra les violències cap a les dones

El passat dissabte 24 de novembre, Torrelles de Llobregat va viure una jornada plena de reivindicacions, emocions i denúncies. Al migdia, a la Plaça de l’Ajuntament, es va celebrar l’acte de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’Associació de Dones Pla de les Bruixes i l’Ajuntament de Torrelles van organitzar la trobada que va aplegar a desenes de torrellencs i torrellenques que van voler sumar-se a la lluita contra les violències masclistes.

L’acte va comptar amb la lectura d’un manifest unitari del col·lectiu Novembre Feminista a càrrec de l’Associació de Dones Pla de les Bruixes, uns minuts de silenci i l’encesa d’espelmes en record de totes les dones assassinades per les seves parelles o ex parelles. Així mateix, es va fer una punyent performance amb sabates vermelles, per tal de fer més visible les dones assassinades i donar suport a les supervivents. També, la Berenice d’Espai Musical Tempo va interpretar diferents cançons al piano, com Clar de Lluna de Beethoven, i les veus de la Coral Mirabolà van cantar alguns temes.

Durant tot el matí van col·laborar en el muntatge de la performance i en la pintada de cartells reivindicatius diverses entitats torrellenques, entre elles l’ADF, així com veïns i veïnes, que van fer seva la frase ‘Juntes hem decidit no callar’.

 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16