A punt per gaudir de la Festa Major de Sant Pau

Dijous, 17 de gener de 2019 a les 00:00
Del 25 de gener al 3 de febrer, Torrelles viurà la seva festa major d’hivern amb moltes propostes centrades en les tradicions i la cultura popular

Un any més, el poble es prepara per viure la Festa Major de Sant Pau, una celebració popular marcada especialment per les propostes centrades en la cultura popular i les tradicions. Des del divendres 25 de gener i fins al diumenge 3 de febrer, la ciutadania gaudirà amb activitats esportives, xerrades, contacontes i concerts.

Aquest cap de setmana, previ al començament de la celebració popular torrellenca, ja hi ha diverses activitats per anar escalfant motors. El diumenge 20 de gener, a les 9 hores, hi ha previst un taller per aprendre a estellar a Can Vallderús i a les 17 hores, el tercer Campionat infantil juvenil d’Slot a Can Pinyons. Així mateix, el dimecres 23 de gener, la Biblioteca coordinarà la sessió de contacontes ‘Els animals de la granja’ i el dijous 24 de gener, la xerrada ‘Educar en intel·ligències múltiples’ dirigida a famílies i educadores per conèixer el desenvolupament natural dels infants entre 0 i 6 anys.

El divendres 25 de gener començarà oficialment la Festa Major. A les 10 hores, s’organitzarà una pintada col·lectiva i participativa sobre els Drets Humans a l’Escola Bressol El Serralet, en el marc de la tercera edició del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats. També, hi haurà el repic de campanes i la missa solemne de la conversió de Sant Pau. A la tarda, cercavila, concert infantil amb Joan Mirock, correfoc, botifarrada popular i el tradicional Ball de la Tal·lara.

El dissabte 26 de gener, arribaran dos dels actes més esperats: el 8è Concurs de l’Hereu i la Pubilla i la 30a Baixada de Carretons. A la tarda, hi haurà discoteca infantil a l’Ateneu i a la nit, discoteca de Festa Major a la sala polivalent del Casal de Joves. A continuació, el diumenge 27 de gener, les Matinades despertaran als torrellencs i les torrellenques a primera hora del matí. A les 10 hores, començarà la Festa dels Estelladors a Can Balasch de Baix, amb mostra d’arts, oficis i productes locals, jornada d’adopció d’animals, exhibicions i amb el 36è Concurs d’Estelladors. De la mateixa manera, se celebrarà la 3a Trobada de Vehicles Clàssics a l’aparcament de Catalunya en Miniatura. A les 18.30 hores, l’Ateneu Torrellenc acollirà una sessió d’havaneres i rom cremat amb el grup ‘Son de L’Havana’.

Tot seguit, el dimecres 30 de gener, hi haurà una cursa d’orientació nocturna amb dos recorreguts en funció del nivell de les persones participants i el dijous 31 de gener, la Biblioteca organitzarà la xerrada ‘Tor Des Geants, cursa per muntanya’.

El segon cap de setmana de Festa Major portarà més propostes. El dissabte 2 de febrer, a les 9 hores, es donarà a conèixer el Projecte Estelladors, per la recuperació de camins i corriols, a la Plaça de l’Ajuntament. A les 11 hores, se celebrarà la 4a Cursa infantil i juvenil per edats i a les 12.30 hores, l’Ateneu s’omplirà de teatre de la mà de la Mostra d’Hivern de l’aula de teatre Sensedrama. A la tarda, l’entitat Tot Gimnàstica impulsarà un concurs de coreografies. Per últim, el diumenge 3 de febrer, la 28a Caminada Popular acomiadarà la darrera edició de la Festa Major de Sant Pau.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16