Es presenten 128 propostes als Pressupostos Participatius

Dimarts, 5 de febrer de 2019 a les 00:00
El pròxim dilluns 11 de febrer s’organitzarà una trobada amb la ciutadania per prioritzar les propostes que passaran a la votació final

Amb l’objectiu de potenciar la participació ciutadana, l’Ajuntament de Torrelles va engegar a finals del mes de novembre uns Pressupostos Participatius, a través dels quals els torrellencs i les torrellenques poden escollir on destinar 70.000 euros del Pressupost Municipal. Des de finals de novembre i fins a mitjans de desembre, els torrellencs i les torrellenques van poder presentar les seves propostes. En total, es van recollir 128 projectes sobre diversitat de temes, com la millora d’equipaments, l’adquisició de mobiliari o la neteja d’espais públics.

Tot seguit, durant el mes de gener, una comissió de persones expertes formada per una tècnica de participació, l’arquitecte municipal, un administratiu del Departament d’Urbanisme, un agent de la Policia Local i un representant polític van valorar totes les propostes rebudes. Arran aquest primer estudi tècnic, alguns projectes han estat descartats per no complir els requisits del procés o perquè ja estaven prevists per l’Ajuntament de Torrelles.

La següent fase dels Pressupostos Participatius consistirà doncs en una trobada amb la ciutadania, on s’escolliran les propostes que passaran a la fase final. El pròxim dilluns 11 de febrer, a les 20 hores, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, s’organitzarà un taller amb els veïns i les veïnes per prioritzar els 10 o 15 projectes que arribaran a la votació final. La darrera fase es preveu que es portarà a terme al març, quan els torrellencs i les torrellenques que tinguin més de 16 anys i estiguin empadronades a Torrelles podran votar la proposta guanyadora.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16