Tretze propostes arriben a la fase final dels Pressupostos Participatius

Dimecres, 13 de febrer de 2019 a les 00:00
El passat dilluns 11 de febrer, una quarantena de veïns i veïnes van sumar-se a la jornada participativa que es va organitzar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament

El passat dilluns 11 de febrer, el consistori va coordinar un taller amb la ciutadania per prioritzar les propostes ciutadanes que passaven a la fase de votació final dels Pressupostos Participatius. A les 20 hores, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Torrelles va rebre a una quarantena de torrellencs i torrellenques que van votar i escollir els tretze projectes finalistes. Mitjançant dinàmiques col·lectives, es va puntuar cadascuna de les propostes vàlides rebudes i finalment es van seleccionar les que van quedar en les primeres tretze posicions.

Inicialment, les propostes prioritzades havien d’obtenir una puntuació superior o igual a 30 punts. No obstant això, com els projectes amb 30 o més punts eren inferiors a deu, també es va seleccionar la següent proposta més puntuada, que en aquest cas eren quatre propostes amb la mateixa puntuació.

Actualment, el consistori treballa per acabar de definir i pressupostar els tretze projectes finalistes. La votació final es portarà a terme al març, quan els torrellencs i les torrellenques que tinguin més de 16 anys i estiguin empadronades al poble podran escollir la proposta guanyadora. Es podrà votar en línia o de manera presencial, dipositant una butlleta a les urnes que s’habilitaran a diferents punts del municipi.

Amb l’objectiu de potenciar la participació ciutadana, l’Ajuntament de Torrelles va engegar a finals de novembre aquest procés participatiu, a través del qual la ciutadania escollirà on destinar 70.000 euros del Pressupost Municipal.

Es poden consultar les propostes que passen a la fase final en el document adjunt.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16