CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles s’omplirà de propostes per reivindicar els drets de les dones

Torrelles s’omplirà de propostes per reivindicar els drets de les dones

04/03/2019

El divendres 8 de març, hi ha convocada una jornada de vaga feminista amb l’objectiu de visibilitzar la situació de discriminació i desigualtat que pateixen les dones

El pròxim divendres 8 de març i en el marc del Dia Internacional de les Dones, diverses entitats i associacions feministes han fet una crida a la mobilització en defensa dels drets de les dones i com a denúncia de la greu situació de violència, discriminació i desigualtat que pateix el col·lectiu femení. A les 12 hores, a la plaça de l’Ajuntament, es farà una concentració amb parlaments, música i Urban Crochet, una dinàmica a través de la qual s’omplirà la plaça de llana, ganxet i agulles convertint-la per uns dies en la plaça de les dones. També, hi haurà una nova sessió d’art mural a càrrec de les noies de l’Espai Jove de Can Pinyons, que pintaran un gran mural contra la violència masclista.

Tot seguit, al pati de la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra, s’organitzarà un aperitiu reivindicatiu i un dinar de carmanyola. En acabar, les Filles de la Terra oferiran postres i té i les usuàries del Punt Òmnia donaran un fermall amb motiu de la trobada. A la tarda, hi ha convocada una gran manifestació feminista a Barcelona. A les 17 hores, es preveu que comenci la marxa des de la Plaça Espanya amb la Gran Via. 

El cap de setmana, la lluita feminista continuarà molt present a Torrelles. El dissabte 9 de març, a les 11.30 hores, ens visitarà la Nadia Ghulam, supervivent del conflicte afgano-talibà. La Biblioteca Municipal Pompeu Fabra acollirà una conferència on parlarà de les dificultats per les quals va haver de passar, no només pel fet de viure una guerra civil, sinó també per ser dona en una societat on la igualtat de gènere és una utopia. El dissabte, a les 9 hores, també es coordinarà una Caminada Popular amb la tècnica de la marxa nòrdica fins al Jardí de les Oliveres, on es farà parada per gaudir d’un esmorzar de forquilla gratuït. Així mateix, a les 18 hores, s'organitzarà a la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra una xerrada titulada Fotografia, Cossos i Gènere(s) a càrrec de la Noelia Pérez, historiadora i artista visual. 

El diumenge 10 de març, dues activitats més acomiadaran el cap de setmana més feminista. A les 10 hores, el pati de la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra viurà un Taller d’Estelladores, obert a totes les persones que tinguin ganes de reivindicar i compartir la lluita feminista. Per últim, a les 12 hores, hi ha previst que comenci un gran espectacle de dansa, teatre, narració, poesia i pintura en viu. El festival Vida és Femení aplegarà a grans artistes i creadores, moltes d’elles locals, que mostraran les seves obres i propostes feministes a l'Ateneu Torrellenc.

Arxivat a: General
Dia Internacional de les Dones 2019

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/05/2019 a les 09:16h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona