CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles de Llobregat viu un cap de setmana marcat per la lluita feminista

Torrelles de Llobregat viu un cap de setmana marcat per la lluita feminista

13/03/2019

Una caminada popular, una xerrada, un taller per aprendre a estellar i un espectacle de dansa, música, poesia i pintura han dinamitzat el municipi

El passat divendres 8 de març i en el marc del Dia Internacional de les Dones, la plaça de l’Ajuntament es va omplir de veus per denunciar la greu situació de violència, discriminació i desigualtat que pateix el col·lectiu femení. Un centenar de dones es van aplegar davant del consistori i van presenciar la penjada d’un domàs reivindicatiu al balcó de l’Ajuntament. També, es van vestir els arbres amb treballs de ganxet, llana i mitja fets per les dones del Casal de Can Sostres i l’Espai de la Gent Gran. La lectura del manifest feminista van anar a càrrec de les delegades del comitè d’empresa del consistori, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes i l’entitat Filles de la Terra. En acabar, al pati de la Biblioteca Municipal, es va compartir un aperitiu reivindicatiu i un dinar de carmanyola, on es va obsequiar a les participants amb un fermall dissenyat i fet per les alumnes del taller d’impressió 3D del Punt Òmnia.

El dissabte, una vintena de dones van participar en la Caminada Popular fins a la Serra de la Creu i van compartir un esmorzar a la vinya batejada com ‘Jardí de les Oliveres’. Tot seguit, a la Biblioteca Municipal, va tenir lloc la punyent conferència de la Nadia Ghulam sobre la seva experiència vital i les dificultats de néixer dona a l’Afganistan. Així mateix, les noies de l’Espai Jove de Can Pinyons van pintar un mural a Cal Joc contra la violència masclista i en record de les dones assassinades.

El diumenge, el pati de la Biblioteca Municipal va acollir un taller per aprendre a estellar, que va tenir una molt bona acollida i on hi van participar dones de totes les edats. Al migdia, es va donar el tret de sortida al festival Vida és Femení a l’Ateneu. Sota la direcció de l’Aitziber Diostua i amb la col·laboració d’artistes professionals i amateurs, l’espectacle va comptar amb actuacions de dansa, música, poesia i pintura.

Tots els partits que es van jugar durant el cap de setmana ho van fer sota el lema ‘Fora el masclisme de l’esport’. Públic i esportistes van portar un distintiu a les samarretes.

Arxivat a: General
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Dia Internacional de les Dones 2019
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:01h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona