CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cireres
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles se suma al Dia de l'Orgull LGTBI

Torrelles se suma al Dia de l'Orgull LGTBI

28/06/2019

L'Ajuntament de Torrelles ha aprovat un manifest en defensa dels drets del col·lectiu lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual

Amb motiu de la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Torrelles ha aprovat el següent manifest:

En el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall, Nova York (EUA), i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits, i del que enguany es commemoren els 50 anys.

Malgrat que la legislació en l'àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, encara hi ha estats del món que prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGBTI.

La legislació avança i la societat també, però segueix havent-hi intolerància contra les persones que fan de l'amor i la diversitat una bandera. Se segueix odiant, discriminant i matant per orientació sexual i identitat de gènere. De fet, estem assistint a un augment d’actes i atacs a les persones i a les organitzacions pel fet de ser i defensar els drets de les persones LGBTI i a les seves famílies a Europa i al món. La lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia segueix sent un fet lamentablement actual i global.

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat vol mostrar, doncs, la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGBTI i la lluita contra les discriminacions.

També vol manifestar, així, el compromís permanent i actiu en lluitar contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i identitat de gènere en general, i a contribuir al desplegament de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, com una eina potent per a la garantia dels drets de totes les persones LGBTI. Per avançar cap a una societat respectuosa i diversa on la normalitat social faci que les persones LGBTI es mostrin tal com són, sense por i amb la plena acceptació dels seus drets, on la discriminació per motiu d'orientació sexual i identitat tingui tolerància zero.

Arxivat a: General
Dia de l'Orgull LGTBI 2019
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2019 a les 11:23h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona