Consells per a prevenir la proliferació del mosquit tigre

Dimecres, 14 d'agost de 2019 a les 00:00
La principal recomanació és eliminar els llocs on creixen com recipients amb acumulacions d’aigua que es deixen a la intempèrie

L’estiu del 2004, es va detectar per primer cop el mosquit tigre, originari del sud-est asiàtic, a Catalunya. Des d'aleshores, l’insecte ha estat present al territori. Per aquest motiu, l’Ajuntament vol recordar a la ciutadania algunes recomanacions per a evitar la posta d’ous i el creixement de les larves i frenar així la seva proliferació al municipi.

S'aconsella buidar i posar sota cobert tots els objectes i contenidors on es pugui acumular aigua com gerros, galledes o cendrers i evitar que s’inundin capgirant-los. En cas d’elements fixos, objectes que no es poden retirar o recipients destapats com abeuradors d’animals, cal revisar-los atentament com a mínim dos cops a la setmana. Així mateix, cal mantenir netes les canaleres de recol·lecció d’aigua de les teulades i els embornals dels patis. Pel que fa a les piscines, s’han de mantenir en bones condicions higièniques i sanitàries aplicant els tractaments d’aigua adequats.

Per a minimitzar les molèsties que ocasiona, també es poden instal·lar teles mosquiteres a finestres, portes o altres obertures per a evitar l’entrada del mosquit tigre a les llars i reduir les estones a l’aire lliure a les hores de més activitat de l’insecte. Així mateix, es pot aplicar repel·lent sobre la pell per a impedir les picades.

En cas de patir una picada, es recomana rentar la zona amb aigua i sabó com més aviat millor i s'aconsella no fregar-la. Si les molèsties persisteixen, cal trucar al telèfon 112.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:17