CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > El Ple de l’Ajuntament aprova una moció en rebuig a la sentència

El Ple de l’Ajuntament aprova una moció en rebuig a la sentència

16/10/2019

La moció va ser aprovada amb 10 vots a favor de CAT, Junts i ERC i 2 vots en contra del PSC

Ahir, dimarts 15 d’octubre, a les 19 hores, es va celebrar un Ple municipal extraordinari urgent a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’alcalde Ignasi Llorente va iniciar l’acte amb una exposició dels motius pels quals considerava urgent la celebració d’aquest plenari i va explicar que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) els hi va enviar, pocs minuts després que el Tribunal Suprem fes pública la sentència, una moció en rebuig a la sentència per ser aprovada en l’àmbit municipal. Quinze minuts després i seguint els canals previstos a la llei, es va convocar l'acte plenari urgent. Ahir, més de 400 municipis ja s’havien sumat a la petició de l’AMI i havien aprovat la moció.

Un cop la majoria del Ple va validar la seva urgència, es va llegir la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació. Es va aprovar amb 10 vots a favor de CATtorrelles, JxTorrelles i ERC i 2 vots en contra del PSC.

L’alcalde va finalitzar el Ple agraint el suport rebut per part de diverses entitats torrellenques, tant pel que fa al contingut de la moció com per les marxes pacífiques previstes. Fins a la celebració del plenari, les entitats que havien mostrat suport havien estat l’Associació dels Tres Tombs, l’Ateneu Torrellenc, el Casal de la Gent Gran, el Centre Excursionista Torrellenc, l’Associació Èxit, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes, el Club Patí Torrelles i l’ANC Torrelles.

Així mateix, el dilluns 14 d’octubre, dia en què es va fer pública la sentència, personal del consistori torrellenc i ciutadans i ciutadanes es van concentrar davant de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la sentència.

Arxivat a: General
Moció en rebuig a la sentència
Concentració en rebuig a la sentència

Arxius adjunts

  • Moció (PDF, 305 kB)
    Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/10/2020 a les 09:29h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona