La segona corona de municipis es beneficia de més serveis

Dijous, 7 de novembre de 2019 a les 00:00
Al novembre, l’AMB farà efectiu el cobrament de l’impost metropolità, que fins ara les poblacions de la segona corona estaven exemptes

Després de la unificació dels 36 municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el passat mes de gener, les poblacions de la segona corona, on es troba Torrelles de Llobregat, han obtingut un seguit d’avantatges. Concretament, es beneficien d’un important estalvi en el cost del transport públic, que en alguns casos arriba gairebé al 50 %. També, l’AMB s’ha compromès a millorar pròximament les infraestructures, la mobilitat i l’espai públic.

Per tal de gaudir d’aquesta equiparació de serveis amb els municipis de la primera corona, els veïns i les veïnes de la segona corona han de fer front al pagament de l’impost metropolità. Durant el mes de novembre, l’AMB farà efectiu el cobrament d’aquest tribut, un recàrrec sobre l’impost de béns immobles (IBI) que depèn directament de l’AMB i del qual els municipis de la segona corona fins ara es trobaven exempts. No obstant això, per a la majoria de llars, el pagament del tribut es veu compensat amb l’important estalvi en els títols de transport públic.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:17