CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Posició de l’Ajuntament de Torrelles sobre l’aplicació del Tribut Metropolità

Posició de l’Ajuntament de Torrelles sobre l’aplicació del Tribut Metropolità

15/11/2019

El consistori es compromet a seguir reclamant millores en el servei que en justifiquin el seu pagament

A partir de l’aplicació i el cobrament per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona durant aquest mes de novembre del Tribut Metropolità, l’equip de govern de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat vol manifestar el següent:

1. Aquest és un impost que aplica i gestiona l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i no pas l’Ajuntament de Torrelles que ja va mostrar el seu rebuig a la forma i els terminis en que es volia implantar aquesta nova càrrega impositiva.

2. Aquest tribut ja el venien pagant 18 dels 36 municipis de l’AMB des de feia anys, i el seguiran pagant íntegrament. La decisió de començar a aplicar-lo als 18 municipis restants que encara no el pagaven (entre ells Torrelles de Llobregat), es va prendre al mes de novembre de 2018.

3. L’Ajuntament de Torrelles, mitjançant el seu alcalde, Ferran Puig, va ser un dels pocs que va mostrar-se contrari a l’aplicació d’aquest tribut si no anava acompanyat de millores evidents i contrastables en els serveis que a dia d’avui ofereix l’AMB a la ciutadania de Torrelles (serveis que no només es limiten al transport públic).

4. En aquest sentit, tant la legislatura passada com l’actual s’ha estat negociant la implantació de mesures de tarificació social així com una millora en el servei i les línies que passen pel nostre municipi. Alguns d’aquests beneficis ja s’han pogut gaudir aquest 2019 (com la bonificació del 50% en la T-10), altres (com la Targeta Rosa o la T-16) es posaran en marxa les properes setmanes.

5. També volem manifestar que entenem perfectament l’enuig d’una part de la ciutadania pel cobrament d’un tribut que, de moment, no es visualitza amb millores concretes en el servei de transport (si en altres àrees com per exemple la recollida de residus) i ens comprometem a seguir traslladant aquest descontent al Consell de l’AMB i a seguir reclamant les millores en el servei que en justifiquin el pagament.

Arxivat a: General
AMB
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2020 a les 12:13h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona