CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament es reuneix amb un grup de veïnes per parlar de l’aplicació del Tribut Metropolità

L’Ajuntament es reuneix amb un grup de veïnes per parlar de l’aplicació del Tribut Metropolità

21/11/2019

El consistori i les veïnes van acordar instar a l’AMB a condicionar el cobrament de l’impost a la implantació de millores i inversions en el transport públic torrellenc

El passat dimarts 19 de novembre, l’alcalde Ignasi Llorente i la segona tinent d’alcalde Judith Roig es van reunir amb un grup de veïnes preocupades per l’aplicació del Tribut Metropolità. El consistori i les veïnes van coincidir en el seu desacord amb la forma i el calendari que s’està aplicant des de l’AMB per al cobrament del Tribut Metropolità. De fet, l’Ajuntament de Torrelles recorda que va ser dels pocs que va votar en contra de la forma com es volia desplegar aquest tribut per part de l’AMB.

Durant la reunió, les veïnes van sol·licitar informació de la utilitat d’aquest tribut, tenint en compte la poca informació que ha donat la mateixa AMB, que l’ha vinculat únicament al transport. L’Ajuntament va informar que aquest no és un tribut finalista associat únicament al servei de transport públic, sinó que nodreix el pressupost de l’AMB i garanteix la prestació del conjunt de serveis obligats a prestar i d’altres, i que ens permet gaudir-ne al conjunt de la ciutadania que vivim en aquest àmbit metropolità, del que formem part 36 municipis.

En concret, les polítiques desplegades per l’AMB serveixen per a la millora i el manteniment de l’espai públic, la planificació d’infraestructures necessàries per a l’articulació, la connectivitat, la mobilitat i el funcionament del territori, i la preservació d’espais naturals (com el Parc Agrari del Baix Llobregat o l’espai del Delta de Llobregat). No es poden tampoc oblidar les dotacions pressupostàries que es reben dels pressupostos de l’AMB i que permeten fer més inversions, així com el suport tècnic per millorar equipaments, carrers i serveis o totes les ajudes referents al foment de l’ocupació, la creació d’empreses i, també, el programa de pobresa energètica.

En relació amb el transport públic, l’Ajuntament va insistir que sempre ha defensat la necessitat de comptar amb un transport públic eficient i de qualitat per a Torrelles de Llobregat, i que es mostraria favorable a aquesta nova càrrega fiscal si anés acompanyada de millores concretes en el servei d’autobús (únic sistema de transport públic al nostre municipi).

Tots els reunits van manifestar que atenent que la xarxa pública de transport de la que disposa Torrelles de Llobregat no és comparable a la que sí que gaudeixen altres municipis metropolitans, és injust que el tribut es cobri per igual, especialment quan les inversions de millora en la xarxa per part de l’AMB no s’han concretat.

És per això que Ajuntament i el grup de veïnes van arribar als següents acords:

Primer.- L’Ajuntament mostrarà a l’AMB el seu rebuig per la forma i el calendari que s’està aplicant pel cobrament del Tribut Metropolità.

Segon.- Que s’instarà a l’AMB a elaborar un document de planificació calendaritzada de les mesures, millores i inversions que fan referència al transport públic així com qualsevol planificació de millores, accions i inversions en qualsevol altre àmbit i servei de l’AMB finançat a través del Tribut Metropolità.

Tercer.- Que l’Ajuntament instarà a l’AMB a condicionar l’aplicació del Tribut Metropolità a la implantació de millores i inversions en el servei de transport públic.

Quart.- Que es demanarà a l’AMB que es revisi l’aplicació del Tribut Metropolità, pel seu import, avançant cap a una fiscalitat més justa i sostenible amb aplicació de bonificacions, especialment en el cas de famílies nombroses, monoparentals o amb pocs recursos econòmics.

Cinquè.- Que els veïns i veïnes de Torrelles que vulguin mostrar el seu desacord poden presentar un escrit d’al·legació a l’Ajuntament i aquestes al·legacions seran traslladades per l’Ajuntament a l’AMB.

Sisè.- Que l’Ajuntament estudiarà si la via de contenciós administratiu que han seguit altres municipis de l’AMB és viable per al cas concret de Torrelles de Llobregat.

Arxivat a: General
AMB
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2020 a les 12:13h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona