CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > Posició del Consell Escolar Municipal de Torrelles de Llobregat sobre la proposta feta pel Departament d’Educació per a la creació d’un Institut-Escola al municipi

Posició del Consell Escolar Municipal de Torrelles de Llobregat sobre la proposta feta pel Departament d’Educació per a la creació d’un Institut-Escola al municipi

22/11/2019

A partir de les diferents reunions mantingudes pels responsables territorials del Departament amb les direccions dels centres docents del municipi els dies 5 i 7 de novembre, així com les reunions informatives amb les ampes i famílies dels centres (entre el 14 i el 20 de novembre) volem manifestar el següent:

1. La línia engegada pel Departament d’Educació de fomentar la creació d’Instituts-Escola arreu del país pot ser una bona eina pedagògica per a municipis amb característiques similars a les de Torrelles de Llobregat si es planteja amb el temps i la informació suficients per valorar-ho.

2. Des del Consell Escolar Municipal creiem que no es pot donar el vist-i-plau a aquesta iniciativa de cara al curs 2020-2021 degut als terminis establerts pel Departament i que finalitzaven aquest divendres 22 de novembre. La proposta d’implantar aquesta mesura el proper curs ha sigut rebutjada per una part de la comunitat educativa en considerar que no havia tingut prou temps per resoldre algunes de les incerteses tant pel que fa a la línia pedagògica com pel referent a elements logístics, d’horaris i millora d’equipaments que haurien d’entrar en vigència en pocs mesos.

3. La previsió d’engegar per part de l’Ajuntament un procés participatiu per debatre el model educatiu del municipi aquest gener de 2020 pot ser una bona oportunitat per abordar els reptes que planteja aquest projecte des de les diferents visions presents al municipi. És per aquest motiu que emplacem totes les parts implicades a participar activament d’aquest procés per tal de concretar, si així es consensua, una proposta amb vista a cursos posteriors.

El Consell Escolar Municipal, format per representats dels centres educatius, docents, PAS, representants dels alumnes i dels partits polítics, ha consensuat traslladar aquesta resposta al Departament tenint en compte les opinions de totes les parts implicades i representades en aquest òrgan convocat amb caràcter urgent.

Arxivat a: General
Infant
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 11:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona