CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > La ciutadania es mobilitza contra les violències envers les dones

La ciutadania es mobilitza contra les violències envers les dones

27/11/2019

El municipi es va omplir d’activitats per denunciar la violència masclista i recordar a totes les dones assassinades

El passat dilluns 25 de novembre, els torrellencs i les torrellenques van sortir al carrer per denunciar les greus violències i discriminacions que pateixen les dones arreu del món. En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, al matí, els infants de les escoles Can Coll i Sant Martí van gaudir amb la representació del conte ‘La Rateta Voladora’ a càrrec de la companyia Mitja i Mitjoneta. La narració va ser una versió del clàssic ‘La Rateta Presumida’, que amb una gran dosis d’humor i sensibilitat va fer reflexionar sobre la llibertat i el respecte.

A les 12 hores, es va llegir un manifest a la Plaça de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’alumnat i del professorat de l’Institut i del Casal de la Gent Gran.  Tot seguit, es va fer un minut de silenci en record de totes les dones assassinades, que segons xifres oficials (que només compten les dones assassinades per les seves parelles o ex parelles), aquest 2019 han estat 52, superant les de l’any passat. La regidora Vanesa Santiago va fer referència a la cruenta xifra d’assassinades i va apel·lar a la necessitat de continuar treballant des de les administracions i des de la societat en l’educació i en polítiques que acabin amb el masclisme. A continuació, les noies de 3r i 4t d’ESO de l’Institut van representar una performance, que havien treballat conjuntament amb la companyia de teatre feminista Las Fritas.

A la tarda, l’Ajuntament, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes i l’Assemblea Feminista Filles de la Terra van llegir un manifest a la Plaça de l’Ajuntament i tot seguit, es va fer una encesa d’espelmes i un minut de silenci. L’acte va finalitzar amb la lectura de diferents frases sobre les violències que pateixen les dones i la penjada de l’Estenedor contra la violència masclista dins de la carpa lila ‘Torrelles diu prou!’, que es mantindrà durant aquesta setmana. La regidora va tornar a insistir en la necessitat de treballar conjuntament per acabar amb aquesta xacra i va agrair a totes les entitats, col·lectius i persones la seva participació i implicació.

També durant el cap de setmana, els clubs esportius torrellencs van lluir el lema ‘Cap silenci davant la violència de gènere’ a les samarretes i es va penjar una pancarta al camp. Ahir, el Casal de Joves El Club va organitzar una projecció de curtmetratges i un espai de debat sobre violència masclista i el divendres 29 de novembre, a les 17 hores, oferirà un taller de serigrafia feminista a càrrec de la torrellenca Cinta Tort Zinteta. Per a participar-hi, cal portar una peça de roba clara o fosca i inscriure’s prèviament.

Arxivat a: General
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
25N
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 11:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona