CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > L’Autoritat del Transport Metropolità presenta els nous títols de transport públic

L’Autoritat del Transport Metropolità presenta els nous títols de transport públic

12/12/2019

La Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han acordat un canvi de model tarifari per l’any 2020 amb l’objectiu d’afavorir l’ús del transport públic

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), formada per la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, ha anunciat una nova proposta que simplifica la gamma de títols de transport públic per l’any 2020. Entre les novetats, destaquen dues targetes: la T-Usual i la T-Casual.

La nova T-Usual substituirà a l’actual T-Mes i oferirà viatges il·limitats durant 30 dies, serà de caràcter personalitzat i tindrà un preu de 40 euros per a una zona tarifària, un 25% menys que el cost de l’actual T-Mes. Pel que fa a la nova T-Casual, pensada per a persones que facin un ús menys intensiu del transport públic, substituirà a l’actual T-10 i permetrà fer 10 viatges durant un any, serà de caràcter unipersonal i tindrà un preu d’11,35 euros per a una zona tarifària.

L’ATM ha presentat una tercera targeta: la T-Grup, que serà multipersonal i permetrà fer 70 viatges en 30 dies. El títol, que tindrà un cost de 79,45 euros per a una zona tarifària, està pensat per a l’ús ocasional del transport públic per part de grups com escolars o esportius. Així mateix, la T-Jove reduirà el seu preu un 25% i costarà 80 euros per a una zona tarifària, permetent als menors de 25 anys fer viatges il·limitats durant 90 dies consecutius. L’ATM també recorda que els menors de 16 anys poden viatjar gratuïtament amb la T-16. De la mateixa manera, es mantindran els títols FM/FN per a famílies monoparentals i nombroses i la T-Verda, així com les bonificacions per a les persones en situació d’atur. Per últim, es faran petites modificacions de preu en la T-Dia, la T-Aire i el Bitllet Senzill.

L’objectiu de la nova proposta és promoure l’ús del transport públic i afavorir a les persones usuàries més habituals. En aquest sentit, la nova gamma de títols de transport públic entrarà en funcionament el pròxim dimecres 1 de gener.

Arxivat a: General
T-Casual
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 11:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona