CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > La Policia Local de Torrelles reforça els controls d’alcoholèmia i drogues

La Policia Local de Torrelles reforça els controls d’alcoholèmia i drogues

23/12/2019

Els agents recorden que el consum de begudes alcohòliques i drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció

Fins al pròxim diumenge 29 de desembre, la Policia Local de Torrelles, seguint les directrius del Servei Català de Trànsit, està portant a terme una campanya especial per reforçar els controls d'alcoholèmia i drogues a diferents hores i indrets del municipi.

La Policia Local informa la ciutadania que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Alguns efectes són la falsa sensació de seguretat en un mateix, el deteriorament i l’alteració del temps de reacció, la reducció de la capacitat d’atenció, els trastorns i les alteracions psicomotrius i les disfuncions en la percepció.

Així mateix, els agents recorden que les persones conductores de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. De la mateixa manera, no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat les persones conductores de vehicles destinats al transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg., destinats al transport de viatgers de més de 9 places, destinats al transport escolar o de menors, de servei d’urgència, de transport especial i amb permís o llicència de conducció de menys de 2 anys d’antiguitat. Per últim, puntualitzen que es considera delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol, i en tot cas, quan es superi la taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat.

A més d’aquesta campanya especial per reforçar els controls d'alcoholèmia i drogues, la Policia Local de Torrelles desenvolupa al llarg de l’any diferents campanyes de vigilància i control, com la contenció de conductes i accions no segures de conductors i conductores imprudents o temeraris, l’anticipació d’actituds i accions de risc (sobretot en termes de velocitat inadequada), les alcoholèmies, el control d’ús dels cinturons de seguretat i dels sistemes de retenció infantil i la contenció d’actituds o accions insolidàries de conductors i conductores, com ara els estacionaments en indrets on visualment siguin un obstacle que pugui crear risc afegit a la circulació i l’estacionament en passos de vianants, en doble filera o a les voreres.

Arxivat a: General
Control d’alcoholèmia i drogues
Darrera actualització d’aquest contingut: 11/08/2020 a les 11:04h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona