CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > Tot a punt per al 37è Concurs d’Estellar

Tot a punt per al 37è Concurs d’Estellar

21/01/2020

La competició, que s'emmarca dins de la Festa Major de Sant Pau i es remunta a l’any 1982, ha modificat el seu nom per ser més inclusiva

El diumenge 26 de gener, a les 12.30 hores, Torrelles acollirà l’activitat estrella de la Festa Major de Sant Pau 2020. El 37è Concurs d’Estellar (la 19a Edició Nacional de Catalunya), que enguany ha canviat el seu nom per ser més inclusiu, omplirà l’esplanada de Can Balasch de Baix. Les persones interessades s’hauran d’inscriure el mateix dia del concurs i hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys.

Tant en la categoria femenina com en la masculina, la persona guanyadora rebrà 100 euros i un trofeu, la segona, 75 euros i un trofeu i la tercera, 50 euros i un trofeu. Així mateix, a totes les persones participants se’ls hi lliurarà un record acreditatiu.

El Concurs d’Estellar va néixer l’any 1982, quan un grup de persones del municipi que formaven part de la Unió Esportiva Torrelles van promoure la primera edició. L’objectiu va ser preservar i donar a conèixer a les futures generacions una de les feines de l’antic ofici de boscater, que forma part del patrimoni cultural immaterial de Torrelles, el qual representa un important instrument d'identitat i de cohesió social.

S’anomena ‘estellar’ a l’acció de dividir un tros de tronc d’arbre en quatre parts, més o menys iguals, amb tan sols uns tascons, una maça i ocasionalment una destral. A poc a poc, s’ha aconseguit que la gent engrescada pel to lúdic del Concurs d’Estellar faci perdurar en el temps un ofici tan emblemàtic com el de boscater. Així mateix, el nombre de joves que hi participen cada cop és major i mostren ganes de col·laborar amb iniciatives com aquesta per posar en valor la natura i preservar els boscos.

Arxivat a: General
Festa Major de Sant Pau 2019

Arxius adjunts

  • Bases (PDF, 568 kB)
    Bases del 37è Concurs d’Estellar de la Festa Major de Sant Pau
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/02/2020 a les 13:12h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona