CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Notícies > Actualització de la informació sobre els talls de llum a Can Güell

Actualització de la informació sobre els talls de llum a Can Güell

23/01/2020

L'Ajuntament informa la ciutadania sobre les darreres novetats relacionades amb els problemes de subministrament registrats

Aquesta tarda, el responsable de zona de la companyia Endesa, empresa responsable del subministrament d’electricitat al veïnat de Can Güell, ha trucat personalment a l’alcalde per donar tota la informació de la qual disposen a hores d'ara sobre l’avaria que està afectant aquesta zona del municipi des del passat dimarts 21 de gener conseqüència del temporal Glòria.

El responsable de la companyia s’ha disculpat pels errors comesos per part de la companyia en aquest afer i que es poden resumir en tres punts:

 1. Errors tècnics: la companyia havia situat l’avaria en un sol transformador, i així li havia transmès a l’Ajuntament.
 2. Errors de gestió: el nivell d’incidències, han donat la xifra d’un total de 20.000 incidències rebudes per la companyia des de l’inici del temporal, els han desbordat completament i per aquest motiu, encara hi ha incidències obertes a molts municipis del país i també del Baix Llobregat.
 3. Errors d’informació: el responsable de la companyia ha admès que la informació que ahir van facilitar a l’Ajuntament, dient que havien enviat grups electrògens propis, no era correcta. Ha atribuït l’error de comunicació a un problema intern i s’ha disculpat pels problemes que hagi causat als clients aquesta informació.

La informació actualitzada que la companyia ha donat a l’Ajuntament durant aquesta conversa telefònica ha sigut la següent:

 1. La companyia no pot autoritzar la instal·lació de generadors per part de l’Ajuntament. Al·lega que ells són els únics autoritzats i responsables últims i que no poden autoritzar a cap persona aliena a la companyia a fer aquesta connexió a les estacions transformadores, que era la petició feta des de fa 48 hores per l’Ajuntament de Torrelles.
 2. La situació actual a la zona de Can Güell és que tenen detectats:
  1. Una avaria en 3 punts diferents de la línia de mitja tensió (MT) que subministra electricitat des de Vallirana.
  2. 10 punts de desconnexió a les línies de baixa tensió (BT) que porten electricitat a les diferents llars del veïnat.
  3. Almenys 5 estacions transformadores afectades (CT).
 3. A hores d’ara, l'estratègia de la companyia responsable passa per restablir la connexió amb la línia principal. Ara mateix, estan treballant en aquesta reconnexió i preveuen que un cop arreglada la “majoria de clients”, sense concretar xifres malgrat la insistència de l’alcalde, tornaran a tenir llum. Aquesta reconnexió està prevista finalitzar-la al llarg d’aquesta tarda. (Però des de l’Ajuntament recomanem molta prudència en els terminis donats des de la companyia vist els precedents de les darreres 48 hores).
 4. Un cop feta la reconnexió amb la línia principal, podran saber l’abast real de les incidències en les línies de baixa tensió (BT) i les estacions transformadores (CT) i es comprometen a resoldre-les entre avui i demà. (Però des de l’Ajuntament insistim a agafar amb molta prudència aquestes previsions).
 5. Finalment, des de l’Ajuntament s’ha demanat una nova actualització d’aquesta informació al llarg d’aquesta tarda. Informació que transmetrem a tota la població tan bon punt tinguem tal com hem anat fent fins ara.
Arxivat a: General
Afectacions pel temporal
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/07/2020 a les 12:48h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona