CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > Una delegació de municipis metropolitans es reuneix amb la Generalitat per exigir millores en la gestió d’Endesa

Una delegació de municipis metropolitans es reuneix amb la Generalitat per exigir millores en la gestió d’Endesa

28/01/2020

Deu alcaldies del Baix Llobregat reclamen l’obertura d’un expedient a Endesa pels recents talls de llum

Els alcaldes de Torrelles de Llobregat, Ignasi Llorente, i de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i l’alcaldessa de Corbera de Llobregat, Montserrat Febrero, en representació dels seus municipis i de Begues, Castellbisbal, Cervelló, El Papiol, Santa Coloma de Cervelló, La Palma de Cervelló i Pallejà, es van reunir ahir, dilluns 27 de gener, amb el director general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera de la Generalitat de Catalunya, Pere Palacín, per tal de tractar les incidències en el subministrament elèctric que ha provocat el pas del temporal Glòria. Els responsables municipals van exposar la manca de resposta obtinguda durant la borrasca per part de la distribuïdora Endesa i l’estat en el qual es troba la xarxa elèctrica en les poblacions.

Concretament, van apuntar la falta d’inversió en molts dels punts afectats des de fa més de 30 anys com a una de les causes dels nombrosos talls de subministrament registrats i les esperes que s’han hagut d’assumir fins que s’ha restablert el servei en molts trams de la xarxa. Com a mostra de la manca d’implicació per part de la companyia, els municipis van exposar l’existència de zones amb desperfectes provocats per les ventades de l’any 2009 que mai han estat reparats definitivament.

Així mateix, l’alcalde de Torrelles de Llobregat va exposar les diverses incidències patides a diferents punts del municipi, fent especial èmfasi en la manca de manteniment i d'inversions en el veïnat de Can Güell que pateix talls de subministrament recurrents al llarg de l’any i que no poden ser atribuïts a cap situació meteorològica excepcional com en el cas patit aquests darrers dies.

Davant d’aquesta realitat, les poblacions representades han sol·licitat l’obertura d’un expedient a la companyia i han anunciat la tramitació de sol·licituds individuals per part de cada població per reclamar aquesta actuació a la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: General
Una delegació de municipis es reuneix amb la Generalitat per exigir millores en la gestió d’Endesa
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/04/2020 a les 14:04h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona